• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Bodrum'da turistlere özel denizaltı keyfi

Bodrum'da turistlere özel denizaltı keyfi
Yalıkavak Belediyesi ve Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SUTA), Türkiye’nin ilk turizm denizaltısı ‘Yalıkavak TD Bodrum’un projesini tamamladı.

Yalıkavak Belediyesi ve Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SUTA), Türkiye’nin ilk turizm denizaltısı ‘Yalıkavak TD Bodrum’un projesini tamamladı. Denizaltı yerli kaynaklarla üretilecek ve 2 yıl içinde tamamlanacak. Her seferinde 47 meraklıyı 1-1.5 saat boyunca denizin 40 metre altında gezdirecek.

Saatte 20 mil hız yapacak
SUTA Başkanı Erkan Ayral’ın verdiği bilgiye göre projesi enstitüye bağlı 33 mühendis ve uzman tarafından hazırlanan denizaltı, 38 metre uzunluğa, 3 metre yüksekliğe sahip ve 4.5 metre genişlikte olacak. 47 kişi taşıyacak ve 2 sualtı pilotu tarafından kullanılacak denizaltı saatte 20 mil hız yapacak ve 40 metre derine inecek denizaltıyla 1-1.5 saat gezinti yapılabilecek. Turistler çay ve kahvelerini içerken denizaltında gizli kalan cennetin güzelliklerini izleyebilecek. Proje Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Valiliği’nin desteğiyle hazırlandı.

Denizaltılara turistlerden yoğun ilgi
SUTA Başkanı Erkan Ayral “Böyle denizaltı ithal edildiği takdirde maliyetinin 4-5 milyon dolar olacaktı. Türk mühendisleri ise 1.3 milyon dolara bu üretimi yapacak. Dünyanın önde gelen turizm merkezleri Nice, Cannes, Monte Carlo, İtalyan Rivierası, İsrail El-at ve Mısır Kızıl Deniz’de kullanılan bu denizaltılara turistler yoğun ilgi gösteriyor. Ülkemizin, sualtı güzelliklerini görmek isteyen turistler tüplü dalış yapmak zorunda kalmayacak. Yediden yetmişe birçok insan dalış yapmadan rahatlıkla su altındaki cenneti keşfedecek” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan da projeden umutlu. Saruhan, “Turizmi yılın 12 ayına yaymak istiyorsak özellikle denizi çok iyi değerlendirmeliyiz.Turizm denizaltısının yanı sıra, sualtı restoran ve kafeyle bir dev sualtı akvaryumu projesini de hayata geçirmek için çalışmalara başladık” diye konuştu.

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim