• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Boeing, 737 MAX’ın tasarımını yeniliyor

Boeing, 737 MAX’ın tasarımını yeniliyor
Boeing, 737 MAX serisininde kullanılacak yeni motorların performansını optimize etmek amacıyla, uçağın tasarımında bir dizi güncellemeler gerçekleştiriyor.

Boeing, 737 MAX’ın tasarımını yeniliyor

Boeing, 737 MAX serisininde kullanılacak yeni motorların performansını optimize etmek amacıyla, uçağın tasarımında bir dizi güncellemeler gerçekleştiriyor.

737 MAX’ın arka gövde aerodinamiği ve motorların bağlantı noktasında yapılacak geliştirmelerle, uçuş kontrol sistemlerinde yapılacak değişiklikler sayesinde, performansın en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Boeing’in yeni uçak ailesi, 2017 yılından itibaren teslim edilmeye başlanacak.
 
Boeing 737 MAX’ın tasarımında yapılacak güncellemeler kapsamında, hava akımının sürekliliğini geliştirmek amacıyla, uçağın kuyruk konisi uzatılacak ve irtifa dümeninin üzerindeki bölüm kalınlaştırılacak. Diğer taraftan, 737 MAX ailesinde kullanılacak yeni CFM International LEAP-1B motorları, kanatlara, 787 Dreamliner motorlarının kanat birlşemesine benzer aerodinamik hatlarla entegre edilecek. Uçağın uçuş kontrol sisteminde, mekanik spoyler (rüzgarlık) yerine, ağırlıktan tasarruf sağlayacak elektronik kumandalı spoyler bulunacak. 737 MAX’da ayrıca, kabin basınçlandırma ve buzlanmayı önleme sistemlerinin en makul seviyede çalışmasına imkan tanıyan, elektronik hava tahliye sistemi yer alacak.
 
Boeing 737 MAX serisinin tasarımındaki bir diğer önemli değişiklik ise daha geniş motorların getireceği yük artışını karşılamak amacıyla, gövde, kanat ve ana iniş takımında yapılacak güçlendirmeler olacak. Boeing, uçağın tasarımını en verimli seviyeye ulaştırabilmek için, 2013 yılının ortasına kadar aerodinamik, motor ve ticari konularda çalışmalarını sürdürecek.
 
737 MAX, günümüzün en verimli tek koridorlu uçaklarına göre %10 ile %12 arasında daha fazla yakıt tasarrufu sağlarken, havayolu şirketlerine, yakın gelecekte pazara sunulacak rakip modellere oranla %7 daha düşük işletme maliyeti sunacak. Boeing, 737 MAX serisi için bugüne kadar dünya genelinde 16 şirketten 1.000’in üzerinde sipraiş ve taahhüt aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim