• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Boeing 787, FAA ve EASA sertifikalarını almaya hak kazandı

Boeing 787, FAA ve EASA sertifikalarını almaya hak kazandı
Boeing, 787-9 Dreamliner modelinin ticari uçuşlardaki güvenliği, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikaları ile onaylandı.

Boeing, 787-9 modelinin müşterisi Air New Zeland’a teslimat hazırlıklarının son aşamasına geldi.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Ray Connor, “Sertifikalar, yıllar süren sıkı çalışmanın ve 787-9’un geçen Eylül ayındaki ilk uçuşundan bu yana yürütülen titiz bir uçuş testi programı bir sonucudur. Uçağın ticari operasyonlara hazır olduğuna ilişkin bu onay ile birlikte Boeing’in yanı sıra havayolu ve leasing şirketi olan müşterilerimiz Dreamliner ailesinin en yeni üyesini tüm dünyada müşterileriyle tanıştırmak için sabırsızlanıyor” dedi.

787-9 modelinin bu sertifikayı kazanması için Boeing, beş uçağıyla 1.500 saat test uçuşunun yanı sıra, yer ve laboratuar denemelerini de içeren kapsamlı bir sınav programına katıldı. Titiz ve kapsamlı bir sertifikasyon sürecinin ardından hem FAA hem EASA, 787-9 modeli için Boeing’e Değiştirilmiş Tip Sertifikası vererek, uçağın tasarımının havacılık kurallarına uygunluğunu, güvenli ve güvenilir olduğunu tescil etmiş oldu.

Boeing Ticari Uçakları 787 Modeli Geliştirme Başkan Yardımcısı Mark Jenks, “787-9 modelinin geliştirilme süreci boyunca, tüm küresel çaptaki ekibimiz kendini adamışlığı ve disipliniyle üstün bir performansın ortaya çıkmasını sağladı.  Geçen ilkbaharda montajın başlamasından bu yana, kusursuz bir ilk uçuş ve tam vaktinde gelen bir sertifikasyon ile hem Boeing hem de ortak ekibinin tüm üyelerine olduğu kadar 787-9 gelişimini bu kadar başarılı olmasını sağlayan müşterilerimize teşekkür ederiz” dedi.

FAA aynı zamanda Boeing’e Değiştirilmiş Üretim Sertifikasını da vererek Boeing üretim sisteminin 787-9 modelini tasarımına uygun olarak imal edebileceğini tescil etti. EASA’nın Avrupalı üreticiler için verdiği üretim sertifikalarının FAA tarafından tanımasına benzer şekilde,  FAA’in Boeing Üretimina ilişkin verdiği sertifikaları da  EASA tanıyor.

Yeni 787-9 Dreamliner modeli, süper etkili 787 ailesinin tamamlayacak ve genişletiyor. 787-8 modeline kıyasla 6 metre (20 feet) uzatılmış gövdesi ile 787-9 daha çok yolcu ve kargoyu benzerlerinden yüzde yirmi daha az yakıt ve emisyonunun sağladığı aynı çevrecilik performansı ile daha uzağa taşıyacak. 787-9 modeli 787-8’in vizyoner tasarımının üzerine yolcularına geniş pencereler, geniş baş üstü dolapları, modern LED aydınlatma, daha fazla nem, daha düşük kabin basıncı, daha temiz hava ve daha rahat bir yolculuk sunuyor.

Tüm dünyadan 26 müşteri 413 adet 787-9 modeli siparişi verdi. Bu rakam, tüm 787 siparişlerinin yüzde 40’ını oluşturuyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim