• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Boeıng'den barış kartalı'na yönelik program

Boeıng'den barış kartalı'na yönelik program
The Boeing Company, Seattle yakınındaki Boeing tesislerinde Türkiye’nin Barış Kartalı adlı Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) programına yönelik olarak kapsamlı bir bakım eğitim programı başlattı...

Boeıng'den barış kartalı'na yönelik program

The Boeing Company, Seattle yakınındaki Boeing tesislerinde Türkiye’nin Barış Kartalı adlı Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) programına yönelik olarak kapsamlı bir bakım eğitim programı başlattı...

Türk Hava Kuvvetleri personeli ve Türk Havayolları çalışanlarına yönelik sınıf eğitimi, Boeing Defence Australia ve Boeing Eğitim ve Uçuş Hizmetleri’nden gelen eğitmenler tarafından veriliyor. Eğitim; mekanik aviyonikler, görev sistemleri ve elektronik harp alt sistemleri de dahil olmak üzere 737 AEW&C uçağının tüm özelliklerini içeriyor.

Öğrenciler; bilgisayar destekli eğitime, simülatörlere ve eğitim araçlarına erişim sağlayarak ilk Barış Kartalı uçağı üzerinde uygulamalı deneyime sahip olacaklar.
Boeing Barış Kartalı program müdürü Mark Ellis, “Eğitim, Boeing’in Barış Kartalı programı kapsamında sunduğu tam yetkinliğin kritik bir unsuru. Boeing, bu güçlü havadan keşif, muhabere ve harp yönetim sistemini etkin bir şekilde kullanabilmeleri ve devamlılığını sağlayabilmelerini temin etmek için Türk Hava Kuvvetleri ve Türk endüstrisiyle yakın çalışma içerisindedir" dedi.
 
Boeing tesisindeki sistem bakım derslerinin önümüzdeki 10 ay boyunca sürmesi planlanıyor. Diğer bir grup öğrenci ise Konya’daki Barış Kartalı ana işletim üssünde eğitim alacak. Ayrıca, Seattle bölgesindeki tesiste Türk Hava Kuvvetleri personeline yönelik görev mürettebatı eğitimi devam ediyor.
 
Barış Kartalı Programı 4 adet 737 AEW&C uçağı ile birlikte uçuş ve mürettebat eğitimi, ekip desteği ve sistem bakımı için yer destek hizmetlerini de kapsıyor. Sistem gereklilikleri doğrulama testleri Boeing’in Seattle ve Türkiye’deki tesislerinde devam ediyor. Ankara’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), üç uçağı modifiye etmenin yanı sıra, uçuş işlemleri de gerçekleştiriyor. Yine Ankara’da bulunan HAVELSAN ise sistem yazılımı ve Yer Destek Merkezi hizmeti sağlıyor. Boeing, ilk uçağı planlandığı gibi 2012 yılının sonunda teslim etmeye hazırlanıyor.
 
737-700 ticari uçağı baz alınarak geliştirilmiş olan AEW&C, 21. yüzyıl aviyonikleri, seyir ekipmanı ve uçuş güvertesi özelliklerini taşıyor. İleri teknolojisi ve dünya çapında tedarikçi, parça ve destek ekipman üssü sayesinde, uçağın bakım süresinin minimum düzeyde olduğu belirtildi.
 
Barış Kartalı AEW&C uçağı, Northrop Grumman’ın entegre Dost-Düşman Tanıma Sistemi kabiliyetine sahip MESA anteninin yanı sıra geleceğe yönelik maliyet-etkin yükseltme için esnek ve açık bir yapıya, kapsamlı bir muhabere birimine ve havadan yakıt aktarım kabiliyetine sahip olduğu ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim