• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Boeıng'den Türkiye'ye yeni başkan

Boeıng'den Türkiye'ye yeni başkan
The Boeing Company, bugün Ekim ayında emekliye ayrılacak olan Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin’in yerine Bernie Dunn’ın göreve başlayacağını duyurdu.

Dunn, Türkiye’deki tüm iş faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak ve Boeing International Başkanı ve İş Geliştirme ve Strateji Kıdemli Başkan Yardımcısı Shep Hill’e bağlı olarak çalışacak.

Hill, “Bernie’nin uluslararası iş ve savunma alanında 30 yıllık başarılı bir geçmişi var. Şirkete güçlü bir katkısı olacak ve Türkiye’deki başarılarımıza yenilerini ekleyecek” dedi ve ekledi:  “10 yılı aşkın bir süre önce Greg’in başlattığı olağanüstü çalışmalara devam edecek ve Boeing’in Türkiye’deki varlığını güçlendirecek, yerel ortaklıkları genişletecek ve işlerimizi geliştirecek”.

Dunn, Boeing’den önce, Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ITT Defense International’da denizaşırı pazarlama ve iş geliştirme faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumluydu. Daha öncesinde Dunn, ABD Ordusu’nda kariyer subayı idi ve Almanya, ABD ve Orta Doğu’da çeşitli piyade komutanlığı ve personel pozisyonlarında görev yaptı.

62 yaşındaki Pepin, ABD Ordusu’nda 26 yıl görev yaptıktan sonra Boeing’e 1999 yılında Türkiye ülke direktörü olarak katıldı. 2002 yılında Boeing Türkiye Başkanı olarak atandı ve şirketin Ankara’daki ilk ofisini açtı. Boeing ürünlerinin satışını başarıyla sağladı ve pek çok Türk şirketine Boeing’in küresel tedarikçi ağına katılmaları konusunda yardımcı oldu. Aynı zamanda Boeing’in sosyal sorumluluk girişimlerine önderlik etti. 2000 yılından bu yana, Boeing, 188 sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirerek 135.000’den fazla çocuğun hayatına katkıda bulundu ve Türk hükümeti ve toplumu nezdinde geniş ölçüde tanındı.

Hill, ayrıca “Greg, Boeing’in işlerini ve varlığını genişletmeye sürekli odaklıydı. Şirketimize, Türkiye’ye ve Türk insanına olan tutkusu, onu her bakımdan istisnai bir lider haline getirdi” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim