• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Boeing'in devlet tarafından sübvanse ediliyor

Boeing'in devlet tarafından sübvanse ediliyor
Avrupa Birliği, Washington'ın ödemeleri durduruğunu açıklamasına rağmen ABD'li uçak üreticisi Boeing'in hala devlet tarafından sübvanse edildiğini savundu.

 

ABD Ticaret Müşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü'nün kararı doğrultusunda Boeing'e sağlanan destekleri durdurduklarını açıklamıştı.
 
EurActiv'in haberine göre; Avrupa Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Karel De Gucht, 'ABD'nin iyi niyetle uluslararası taahhütlerine bağlı kalmasını ve DTÖ'nün, Boeing'e sağlanan ABD desteklerini kınayan kararlarına uymasını beklerdik. Bunun böyle olmadığını görmek bizi üzdü. ABD bize, DTÖ ile daha iyi uyum sağlanması konusunda ısrar etmekten başka çare bırakmamaktadır. Bu sürecin bizi, hava araçları sektöründe ortak düzleme taşıyacağından eminiz' dedi.
 
ABD Ticaret Müşavirliği'nden bir sözcü, DTÖ'nün kararına tam olarak uyum sağladıklarından emin olduklarını, ancak AB'nin iddiasını yine de araştırdıklarını söyledi. Sözcü Andrea Mead, 'Bizim ön değerlendirmemize göre AB, ABD tarafından açıklanan pek çok değişikliği hesaba katmıyor. Örneğin AB, iptal ettiğimizi açıkça belirttiğimiz programları da talepleri arasında sıralıyor' şeklinde konuştu.
 
Boeing sözcüsü Charlie miller, ABD'nin DTÖ kararına uyumu sağlamak için attığı adımları açıkça ortaya koyduğunu söyledi. Miller, ABD'nin, Airbus'ın 350 jeti için Avrupalı devletlerden aldığı sübvansiyonları da durdurmaya çalıştığını ifade etti.
 
AB'nin son şikayeti, Boeing ve Airbus'a sağlanan sübvansiyonlar üzerine yedi yıldır yaşanan savaştaki son gelişme. Hem Washington, hem de Brüksel, uçak sanayiine sağladıkları sübvansiyonlar sebebiyle DTÖ nezdinde birbirlerine karşı davalar kazandı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim