• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Boeing’le uzay yolculuğu devam ediyor

Boeing’le uzay yolculuğu devam ediyor
Boeing Türkiye, toplumsal sorumluluk projesi olarak 2001 yılından beri yürüttüğü çalışmalarla çocukları Uzay Kampı Türkiye’ye göndermeye devam ediyor.

 

Kırklareli, Malatya ve Afyon’un da aralarında olduğu 12 ilden toplam 51 öğrenci, Uzay Kampı Türkiye’nin 27 Ocak- 1 Şubat döneminde düzenlediği “Uzay Yolcuları” programına Boeing’in sağladığı burslarla katıldı.
 
Uzay mekiğinde sanal uzay uçuşu görevi yapan öğrenciler; Sıfır Yerçekimi Duvarı, Beş Derece Hareket Serbestliği Simülatörü ve Ay Yürüyüşü Koltuğu gibi eğitim araçlarını kullanarak, astronotların uzaya gitmeden önce nasıl eğitim aldıklarını, uzayda neler yaptıklarını eğlenceli bir ortamda birebir yaşayarak öğrendiler. 
 
Boeing’in sağladığı destekle katılan 51 öğrenciyle birlikte, toplam 143 öğrenci eğitimleri başarıyla bitirip, düzenlenen mezuniyet töreninde sertifikalarını aldılar.
 
Boeing Türkiye’nin 2001 yılından bu yana yürüttüğü çalışmalarla Uzay Kampı Türkiye programlarına burslu olarak gönderdiği öğrenci sayısı 392’ye ulaşmış oldu. Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn, verdikleri desteği devam ettirmekte kararlı olduklarını ifade ederek, “Toplumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak değerlendirmekte olduğumuz Uzay Kampı Türkiye projesi 12 yıldır aralıksız olarak devam etmektedir.  Bu desteği sürdürmeye ve sosyal sorumluluk alanındaki işbirliğimizi yeni alanlara yayabilmek için yeni fırsatlar aramaya kararlıyız.  Boeing olarak bu proje ile gençleri uzay bilimi ve teknoloji alanında bilgi sahibi yapmayı hedeflemekteyiz.  Bu bağlamda Boeing, Türkiye’nin ilk ve tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye ile gençleri motive ederek eğitime destek olmayı hedeflemektedir. Gençler, uzay temalı aktivitelerle dinamik ve eğlenceli bir ortamda iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında eğitim almaktadırlar. Kış programına katılan tüm öğrencilere bu eşsiz deneyim için başarılar diliyorum” dedi.
 
Türkiye’de astronot simülatörleriyle uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitim programı sunan tek eğitim merkezi olan Uzay Kampı Türkiye’ye bugüne kadar, 50 ülkeden 125 bin ziyaretçi katıldı. Sömestir programı kayıtları haftalar öncesinde dolan Uzay Kampı Türkiye’nin yaz döneminde uygulayacağı 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı’na da tüm yurttan ve yurt dışından kayıtlar devam ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim