• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Boeing'ten kar ihtimalleri değerlendirmesi

Boeing'ten kar ihtimalleri değerlendirmesi
Uçuş endüstrisi simgelerinden biri olan Steven Udvar- Hazy yeni Boeing 787'nin kar ihtimali hakkındaki görüşlerini açıkladı,

"Boeing kar etmek için 1500 tane 787 satmalı"

Uçuş endüstrisi simgelerinden biri olan Steven Udvar- Hazy yeni Boeing 787'nin kar ihtimali hakkındaki görüşlerini açıkladı, Udvar-Hazy'e göre Boeng'in uç yıllık ertelemesinden sonra 1.500 tane 787 satarak giderlerini ancak dengeleyebileceğini söyledi.

Scottsdale-Arizona'da yapılan Uluslararası Uçak Ticareti konferansında, Air Lease yönetim üyesi ve başkanı Udvar-Hazy, "787'nin kendini kurtarma noktası çok, çok fazla kaymış durumda" dedi." Tahmin edebilirisiniz ki üç yıllık gecikmenin sonunda Boeing'in araştırma ve geliştirme giderleri ilk beklentilere göre uzaya uçmuş durumda." diyerek devam etti.

Boeing'in yeni alaşımlı çift motoru şu ana kadar 843 sipariş kazandırdı, ancak bütün program tedarik ve dizayn sorunları yaşadı.

"Bu da demek oluyor ki şimdi satmaları gereken uçak sayısı daha fazla. Benim tahminime göre 1.500 uçak kadar. Ancak tabii burada 30, 40 yıllık bir üretim halkasından bahsediyoruz" diyor Udvar-Hazy. Boeing'in beklentisi 787 türü uçakların pazarının 3.300 araçtan fazla olacağı yönünde, önümüzdeki 29 yıl içinde bütün uçak pazarının yarısını ele geçirme beklentisi de tahminlerine dahil durumda.

Bu hedef 787'nin beklenen kar oranına daha yüksek bir seviye belirliyor, Şirketin 40 yıllık üretim döneminde 1,525 adet 747 türü satmış olması ve şirketin dünya üzerinde, bütün havacılık tarihi boyunca en popüler ikiz motor uçağını yapmış olması da bu seviyeyi yukarı çekiyor.

Steven Udvar- Hazy Hakkında.

Havacılık Kiralama Öncüsü olan Steven Udvar-Hazy dünyaca ünlü Ar Lease'in şuan ki başkanı ve kurucusu. 37 yıllık kariyerinin ardından emekli olmayı düşünmediğini açıklayan Steven Udvar-Hazy, üreticilerin korkulu rüyası olmaya devam ederken, Endüstri için pozitif bir güç olarak görülmekte.

Udvar-Hazy Air Lease'i, Mart ayında aşırı kırılgan durumdaki ekonomik yapıya rağmen kurdu ve şu an 3.3 milyar dolarlık finansmanlık sonucunda ve kiralama işlemleri esnasında yarattığı mucizeler sayinde 2010 Hava yolları işletmeleri Stratejisi ödülüne layık görüldü.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Mithat Çatan

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim