• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Boğazda 50 milyon dolarlık iki yalı satıldı

Boğazda 50 milyon dolarlık iki yalı satıldı
Boğaz'daiki büyük yalı el değiştirdi. Bunlardan ilki Feyyaz Tokar yalısının satışıydı. Diğeri de 1971 yılında bir geminin çarpmasıyla bir bölümü yıkılan Zarif Mustafa Paşa Yalısı...

ABD finans piyasasında 'Young Turk' olarak tanınan, Wall Street'in çılgın çocuğu Ahmet Okumuş, Feyyaz Tokar yalısını satın aldı. Boğaz'da Feyyaz Tokar'a ait olan yalı borsacı tarafından satın alındı ve hediye edildi.

Sabah'ın haberine göre, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar 'hediyelik' oldu. Geçtiğimiz günlerde, Boğaz'da toplam 50 milyon dolarlık iki büyük yalı el değiştirdi. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Feyyaz Tokar yalısının satışıydı. Feyyaz Tokar ve ablası Mualla Ateş'e ait olan, daha sonra Berna, Serra ve Esra Tokar'a miras kalan yalıyı ABD finans piyasasında 'Young Turk' (Genç Türk) olarak tanınan, ünlü borsacı Ahmet Okumuş aldı. Okumus Capital'ın sahibi Ahmet Okumuş, 25 milyon dolara satın aldığı yalıyı eşi Melis Okumuş'a hediye etti. Fon yöneticiliğine 1992'de 15 bin dolarlık sermaye ile başlayan Okumuş, fonun portföyünü 1 milyar dolar seviyesine çıkardı. İngiltere'de yayınlanan "Hedge Funds Review" adlı dergide Okumuş'un şirketinin dünyadaki hedge fonlar arasında 1'inci sırada yer aldığı belirtildi. Anadoluhisarı'nda bulunan, Rumelihisarı ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü manzaralı yalı, 970 metrekare arsa içinde 750 metrekare kullanım alanına sahip.

ÇOLAKOĞLU ALDI

Boğaz'daki diğer operasyon ise Anadoluhisarı'nda bulunan Zarif Mustafa Paşa Yalısı-Haremlik Bölümü'nün satışı oldu. Burası Müflis İşadamı Orhan Aslıtürk'e aitken, İstanbul 3. İflas Müdürlüğü kanalı ile satışa çıkarılmıştı. O dönemde yalı arsasını Deha Menkul Değerler almıştı. Şirket birkaç ay sonra yalı arsasını TEB'in ortaklarından Çolakoğlu ailesine sattı.

YALININ İLK SAHİBİ BİLİNMİYOR

Zarif Mustafa Paşa Yalısı haremlik, selamlık ve mehtabiye köşkü olmak üzere üç ayrı bölümden meydana geliyor. Haremin bir kısmı 1918-1919 yıllarında yıkılmış, kalan bölümüne de 1971 yılında bir gemi çarpmış ve böylece harem bölümü günümüze gelememiş. Yalnızca selamlık kısmı gelmiş. Restore edilen bu bölüm iyi durumda. Konu ile ilgili kayıtlarda Zarif Mustafa Paşa'nın yalıyı 1848 yılında satın aldığı, ilk sahibinin kim olduğunun bilinmediği belirtiliyor. Zarif Mustafa Paşa Yalısı'nın Haremlik Bölümü Ferruh Bey Yalısı olarak da bilinmekte olup, 1972 yılında gemi çarpması sonucu bugün arsa boş durumda ve 'Korunması Gereken Eski Eser' niteliğinde.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim