• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Boğazda gürültücü teknelere ceza kapıda

Boğazda gürültücü teknelere ceza kapıda
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'da Haziran ayında başlatacağı gürültü kirliliği denetimlerine deniz araçları da takıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'da Haziran ayında başlatacağı gürültü kirliliği denetimlerine deniz araçları da takıldı. Gündüz ve gece için belirlenen desibel sınırlarını aşarak gürültüye neden olan balıkçı ve gezi tekneleri, yat, motor gibi araçlara 2 bin lira cezai işlem uygulanacak.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da vatandaşların artan şikayetleri üzerine gürültü kirliliği denetimlerine teknelerin de dahil edilmesi talimatını verdi. Bu kapsamda yapılan yeni düzenlemeyle Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı koordinasyonunda, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İBB ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekiplerince deniz araçlarına yönelik denetimler gerçekleştirilebilecek.
 
GECELERİ LİMİT 55 DESİBEL
 
Geçtiğimiz günlerde 5 dBA ve 7 dBC'lik limitini geçen eğlence merkezleri, şantiye ve fabrikalara 20 bin lira para cezası uygulanacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz araçlarının yarattığı gürültü kirliliği için desibel sınırlarını da belirledi. Sabah 07.00 ile 19.00 arası 65 desibel, 19.00 ile 23.00 arası 60 desibel, gece 23.00'ten sonraki denetimlerde ise sınır 55 desibel olarak belirlendi. Kanuna göre standartlara aykırı hareket ederek gürültü yaratan tekne sahiplerine 2 bin 29 lira cezai işlem uygulayacak.
 
TEKNELERE SUSTURUCU TAKILACAK
 
Yük gemilerinin dışında kalan deniz araçlarının neden olduğu gürültü kirliliğinin önüne geçmeye çalışan Bakanlık, bu yıl ilk kez uygulanacak bu karar ile deniz araçlarına susturucu takılması yönünde teknelerin bağlı olduğu kooperatiflerin ve derneklerin bilgilendirilmesini ve denetlenmesinde de kolaylık sağlamış olacak.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim