• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

Boğazda tehlikeye karşı eylem yapıldı

Boğazda tehlikeye karşı eylem yapıldı
Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin boğazlardan geçişi sırasında olası kaza ve çevre felaketlerine dikkati çekmek amacıyla yüzlerce tekne Boğaz'da gösteri düzenledi
Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin boğazlardan geçişi sırasında olası kaza ve çevre felaketlerine dikkati çekmek amacıyla yüzlerce tekne Boğaz'da gösteri düzenledi
 
Doğa ile Barış Derneği tarafından "İstanbul'u seviyorum, el ele verelim, koruyalım" sloganıyla düzenlenen etkinliğe, yaklaşık 2 bin tekne katıldı. İstanbul'un çeşitli limanlarından hareket eden tekneler, Paşabahçe koyunda bir araya geldi. Türk bayrağı ile boğazda yaşanan kazalarla ilgili yazıların yer aldığı bez afişlerin asıldığı tekneler, bir süre düdük çaldı. Havadan da planörler gösteri yaptı, zeplin balonlar uçuruldu.
 
Doğa ile Barış Derneği Başkan Yardımcısı İklil Üstün de teknede yaptığı açıklamasında, zaman zaman boğazlarda yaşanan kazalara dikkati çekti. Üstün, şöyle devam etti: "Türk Boğazları, dünyanın en yoğun ve kaza ihtimali en yüksek uluslararası deniz trafiğine geçiş imkanı veren bölgenin tek doğal su yoludur. Bu su yolundan tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığı sırasında olabilecek bir kaza veya sabotaj sonucu milyonlarca insan ölebilir, canlı yaşam ile doğal, tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerimiz onarılmaz zararlar görebilir. 2001-2012 yılları arası 786 kaza yaşandı, birçok kazanın felakete dönmesinden şans eseri kurtulduk ancak büyük çevre ve deniz kirliliği meydana geldi."
 
Doğa ile Barış Derneği'nin sorunların çözümünde halkın katılımı ile oluşturulan süreçleri önemsediğini belirten Üstün, "Bu bağlamda felaketi önlemek üzere, Doğa ile Barış Derneği öncülüğünde, Türkiye Çevre Kozası Kuruluşları desteğinde ve yaşanacak felaketten zarar görebileceğinin farkında olan kişi ve kuruluşların katılımı ile 'Boğazlarda Güç ve Eylem Birliği' oluşturulmuştur" diye konuştu. Etkinlik, basın açıklamasının ardından teknelerin Kabataş'a gelmesiyle sona erdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim