• BIST 9548.09
  • Altın 2486.498
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.4936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Boğazdan 200 bin ton atık toplandı

Boğazdan 200 bin ton atık toplandı
Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki "Çanakkale Kepez Limanı" tarafından boğazdan geçen gemilerden yılda 150 ile 200 bin ton arasında denizsel atık toplanıyor.

Kepez Limanı atık toplama kapasitesini arttırıyor

Avrupa'nın en büyük ve modern atık toplama tesislerinden birine sahip olan Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki "Çanakkale Kepez Limanı" tarafından boğazdan geçen gemilerden yılda 150 ile 200 bin ton arasında denizsel atık toplanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Liman İşletmesi Müdürü Evren Beceren, 2005 yılında 5 bin ton denizsel atık toplama kapasitesi bulunan limandaki bu depolama oranının gelen talepler doğrultusunda 2010 yılı sonunda 20 bin tona çıkarıldığını belirterek, "Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilerden her yıl ortalama 150 ile 200 bin ton arasında denizsel atık toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiğimiz gibi, bunları da ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca su arıtma kapasitemiz 2005 yılında saatte 6 metreküpken, bu oran 2010 yılı sonu itibarıyla 20 metreküpe kadar yükseldi. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ikinci büyük denizsel atık toplama tesisine sahip olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Liman işletmesi olarak denizsel atıkları toplamak için geçtiğimiz yıl 6 bin 237 tonluk "Kolin 3" isimli dünyanın en büyük atık toplama gemisini satın aldıklarını belirten Evren Beceren, "Bu gemi sayesinde gemilerden daha kolay denizsel atıkları toplayabiliyoruz. İleriki günlerde atık toplama kapasitemizi daha da arttırıp, yeni bir atık toplama gemisi daha almayı planlıyoruz. Amacımız Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilerin atıklarını denize dökmelerinin önüne geçip, hem çevreyi korumak hem de bu sayede ekonomiye ek bir katkı sağlamak. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim