• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Boğaziçi Tersanesi teslimatlara başladı

Boğaziçi Tersanesi teslimatlara başladı
Norveç dışında yapılan ilk balık fabrika gemisi Boğaziçi Tersanesi’nde suya indirilerek armatöre teslim edildi.

Boğaziçi Tersanesi teslimatlara başladı

Norveç dışında yapılan ilk balık fabrika gemisi Boğaziçi Tersanesi’nde suya indirilerek armatöre teslim edildi. Tersane aynı hafta ‘Kurtarma 9’ adlı römorkörü de Kıyı Eminiyet’e teslim ederken, “HØYDAL” adlı balık yemi gemisini suya indirdi ve iki trol balıkçı fabrika gemilerinin saç kesimini yaptı.

Tersan Tersanecilik’e bağlı Altınova’da kurulu Boğaziçi Tersanesi, geçen haftaki yoğun programıyla sektörün suya indirme ve teslimat özlemlerini giderdi. İlk olarak  M/S “Havbryn” ve M/S “Havstrand” trol balıkçı fabrika gemilerinin saç kesimini gerçekleştiren tersane, aynı hafta içinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edeceği 4 gemiden oluşan serinin ilk römorkörünü kuruma teslim etti. Manevra kabiliyeti yüksek ‘Kurtarma 9’ adlı römorkör 80 ton çeki gücüne sahip. Fi-Fi 1 yangın söndürme klasında aynı özelliklere sahip bir römorkörün daha inşasına devam eden Tersane’de iki adet de 60 ton çeki gücüne sahip römorkörün inşası sürüyor.

Boğaziçi Tersanesi’nin 29 Eylül Perşembe günü sahibine teslim edilen balıkçı gemisi hem Türk gemi inşa sanayisi hem de Norveçliler için farklı bir özellik taşıyordu. Norveçlilerin, Norveç dışında anahtar teslim inşa edilen ilk gemi özelliği taşıyan  “FRØYANES” adlı balıkçı fabrika gemisi, sahip olduğu donanımla da dikkat çekiyor.  Bu gemiden bir gün sonra suya indirilen “HØYDAL” adlı balık yemi gemisi ise LNG ile çalışmasından dolayı çevreci özelliğiyle öne çıkıyor.

Bunlar ilkti devamı geliyor

Norveçli balıkçıların ilk gemilerini teslim eden Boğaziçi Tersanesi, diğer yandan geçtiğimiz aylarda sözleşmesini imzaladığı gemilerin inşasını sürdürüyor. Norveçli armatörle için balıkçı ve offshore destek gemisinin yapımına devam eden tersane, bir başka Norveçli armatörün doğu blok ülkelerinde inşa ettirdiği bir offshore destek gemisini de Yalova’ya getirip donatacak. Bu proje hayata geçirilirse Türk tersanelerinde bir ilk daha gerçekleşmiş olacak.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim