• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Boğaz'ın altına rüzgar türbini önerisi

Boğaz'ın altına rüzgar türbini önerisi
Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Geliş'ten ‘Boğaz’ın altına rüzgar türbini önerisi geldi.

Türkiye’de 20 kişilik Ar-Ge kadrosunu 100 mühendise çıkaran, fabrika yatırımlarını büyütme kararı alan Siemens’in Yönetim Kurulu Üyeleri haziranda İstanbul’a gelerek yeni yatırım stratejisi çizecek

Siemens Türkiye’nin Genel Müdürü Hüseyin Geliş, grubun yatırım tarafında yeni girişimlere hazırlandığını belirterek, “Avrupa’nın krizde olması farketmiyor. Siemens, Türkiye’de daha fazla nasıl yatırım yapabileceğinin peşinde. Bunun için haziran ayında Siemens’in tüm yönetim kurulu İstanbul’a gelecek ve 2016 yılına kadar Türkiye’de Siemens olarak nasıl bir şirket olacağını konuşacağız. Ana konu Türkiye’deki yatırım fırsatları olacak” dedi.

Rüzgar enerjisinde 8.3 gigabite’lık lisans olduğunu ve toplamda 75 şirketin bulunduğunu söyleyen Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Geliş, “Bence 75 şirket önümüzdeki 5 yılda olmayacak. Konsolidasyon göreceğiz. Sadece 10 şirket kalacak. 8.3 gigabytlik projelerin hepsi yapılamayacak. Çünkü yüzde 50’si düşük verimli alanlarda” dedi.

Rüzgar enerjisinde off-shore (denizdeki tirbünlerde) alanında Siemens’in bir numara olduğunu ifade eden Geliş, “Türkiye’de o konuya henüz girilmedi. Enerji Bakanımızla da bu konuyu konuştuk. Boğaz çok uygun. Ama boğazda rüzgar tirbünleri görmek istemem. Boğazın altında olabilir. Off-shore lisansına henüz başlanmadı” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim