• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Boğazköprü Lojistik Köyü’nde açılış 2015’e kaldı

Boğazköprü Lojistik Köyü’nde açılış 2015’e kaldı
Kayseri, İncesu ve Mimarsinan OSB’lerin dış pazarlara hızlı ve ucuz ulaşım konusunda büyük umut bağladığı Boğazköprü Lojistik Köyü’nün açılışı kamulaştırma çalışmalarının uzaması nedeniyle 2015 yılına kaldı

Kayserili sanayicilerin umut bağladığı Boğazköprü Lojistik Köyü’nün açılışı gelecek yıla kaldı. 

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılında kurulmasına başlanan lojistik köyde, arazi kamulaştırma işlemlerinin uzaması yüzünden çalışmaların aksadığı, bu nedenle açılışın gecikmeli olarak yapılacağı bildirildi. 

Kayseri-Mersin ve Kayseri - Ankara demiryolu hattının Oymaağaç Köyü yakınlarındaki birleşme noktasında yaklaşık 1 milyıon metrekarelik alan üzerinde kurulan lojistik köyün Kayseri, İncesu ve Mimarsinan OSB’ler, Kayseri Serbest Bölgesi ve şehrin değişik kesimlerindeki işletmelerin ürünlerinin iç ve dış pazara ulaşımına kolaylığı getirmesi bekleniyor. Bünyesinde konteyner parkı da bulunan lojistik köyde yükleme rampaları ile hizmet birimlerinin büyük bölümü tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Arazi kamulaştırma işlemlerinin uzaması nedeniyle inşaat çalışmaları aşamalı olarak yürütülen lojistik köyde, noksanlıkların giderilmeye çalışıldığı, köyün özel sektör tarafından işletilmesinin daha yararlı olacağı belirtilerek, bu konuda iş çevreleri ile temasa geçildiği bildirildi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Boğazköprü Lojistik Köyü’nün nakliyede sorun yaşayan sanayiciler için büyük önem taşıdığını, noksansız olarak hizmete açılması için çaba harcandığını belirterek, "Altyapı yatırımları tamamlanan köyde açılış sürecine girildi. Lojistik köyün tam kapasite devreye girmesiyle Kayseri’nin il dışına mal ve yük taşıma miktarı 1.7 milyar tona çıkacak” dedi. 

Kent iş dünyasının öne çıkan taleplerinden birinin Mersin Limanı ve diğer pazarlama ve ihracat noktalarına kolay ulaşım olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, “Boğazköprü Lojistik Köyü’nün ürünlerin nakli konusunda hayati önem taşıdığını hem Başbakan hem de Ulaştırma Bakanı’na anlattık. Köye aktivite kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. Boğazköprü Lojistik Köyü’nün faaliyete geçmesiyle yük taşıma miktarı yılda 1.7 milyar tona çıkacak. Dolayısıyla bölgede üretilen sanayi mallarının ihraç limanlarına kolaylıkla ulaşması sağlanmış olacak” dedi. 

Havaalanı yetersiz yeni çalışma yapılıyor 

Vali Düzgün, sanayici ve işadamları için havayoluyla ulaşımın da önemli olduğunu kaydederek, “Kolay ulaşım sağlayabilmesi için, Kayseri Havaalanı’nın da, rahat geçişlere hazırlanması gerektiğini ifade etti. Düzgün, “Kayseri Havaalanı yetersiz. Gelen ve giden yolcu salonlarında sıkışıklık yaşanıyor. Mevcut tesislerin uluslararası standartlara kavuşturulması gerek. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 250 bin metrekarelik bir alanın, Ulaştırma Bakanlığı’na tahsisi için muvafakat verildi. Projeyi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) hazırlayacak.Yapılacak uygulamalarla yolcu terminalleri ve diğer ünitelerde rahatlamalar olacak. Şu anda havaalanına günde ortalama 40 uçak inip kalkıyor. İki yıl öncu bu sayı 30’du” açıklamasını yaptı. Erciyes Kayak ve Kış Sporları Merkezi’nin de ciddi bir gelecek vaat ettiğini belirten Düzgün, “Yakında Hollanda kaynaklı tur grupları gelmeye başlayacak. Daha çok turist gelmesinin havalimanına bir yoğunluk katacağı da kaçınılmaz. Dolayısıyla mutlaka yeni terminallere ihtiyacımız var. Ulaştırma Bakanlığı’nca 250 bin metrekarelik alan üzerinde yapılacak yeni binalar ve düzenlemelerle Kayseri Havalimanı yolculara daha iyi hizmet verme imkanına kavuşmuş olacak. Otopark sorununun da, çözüme ulaşması lazım. Kısacası havaalanında, önümüzdeki dönem içersinde, gelen ve giden misafirlerin daha modern ve daha güzel ortamlarda karşılanıp yolcu edilebileceği terminallere sahip olacağız” diye konuştu.

'Köy'ü özel sektörün işletmesi için iş çevreleri ile temasa geçildi 

Bünyesinde konteyner parkı da bulunan lojistik köyde, yükleme rampaları ile hizmet birimlerinin büyük bölümü tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Arazi kamulaştırma işlemlerinin uzaması nedeniyle inşaat çalışmaları aşamalı olarak yürütülen lojistik köyde, noksanlıkların giderilmeye çalışıldığı, köyün özel sektör tarafından işletilmesinin daha yararlı olacağı belirtilerek, bu konuda iş çevreleri ile temasa geçildiği bildirildi.

1 milyon metrekarede dev tesis 

Boğazköprü Lojistik Köyü, Kayseri - Mersin ve Kayseri- Ankara demiryolu hattının Oymaağaç Köyü yakınlarındaki birleşme noktasında yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan üzerinde kuruldu. Lojistik köy, sadece yakın mesafedeki Kayseri OSB ve Kayseri Serbest Bölgesi’nde üretilen sanayi mallarının iç ve dış pazarlara ulaşımını sağlayarak, taşımacılık sektörünün önünü açmakla kalmayacak, İncesu ve Mimarsinan OSB’ler ile şehrin değişik kesimlerinde faaliyet gösteren işletmelerin ürünlerine de ulaşım kolaylığı getirecek.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim