• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bölgesel uçurumu da kapatmak görevimiz

Bölgesel uçurumu da kapatmak görevimiz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TÜTED tarafından düzenlenen Dünya Telekomünikasyon Günü “Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi” konulu panele katıldı.

Bölgesel uçurumu da kapatmak görevimiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TÜTED tarafından düzenlenen Dünya Telekomünikasyon Günü “Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi” konulu panele katıldı.

Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği'nin Kaya Termal Otel'de düzenlediği toplantıda konuşan Yıldırım, Hatay'da 3 askerin teröristlerin kurduğu pusu sonucu şehit olduğunu, AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısının da teröristlerin saldırısına uğradığını hatırlattı. Yıldırım, şöyle konuştu: ''Bir yanda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla gayret ederken bu ülkenin birliğinden, bütünlüğünden, güç kazanmasından rahatsız olanlar da boş durmuyor. Onlar da kendilerine verilen rolü oynamak için gayret gösteriyor ama bu sokak çıkmaz sokaktır. Türkiye terör belasından da yakasını kurtaracaktır. Doğuyu, batıyı, kuzeyi, güneyi bilişim yollarıyla donattığınız zaman, işte o zaman 75 milyonun kardeşliğini sağlamak için önemli bir adım atmış oluruz. Son 9-10 yıldır bunun için çalışıyoruz. Bu anlamda ciddi mesafe aldığımızı düşünüyorum.''

Kadının sosyal hayattaki yerinin sık sık tartışıldığını, hayatın müşterek olduğunu ve kadın ile erkeğin birlikte mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, TÜİK'in 2011 yılında yaptığı bir araştırmada, internet kullanımının kadınlarda yüzde 35.3 olduğunun ortaya çıktığını, en yüksek kullanımın da 16-24 yaş grubu arasında olduğunu belirtti. Türkiye'de, kadın internet kullanıcısının çoğaldığını kaydeden Yıldırım, ''Bölgesel uçurumu da kapatmak en önemli görevlerimiz arasında. Gerek sosyal gerek iş hayatında kadının yerini genişletmek için bir yandan yasal çalışmalar bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri dikkat çekiyor. ''Haydi Kızlar Okula Kampanyası'' çerçevesinde kız çocuklarındaki okuma yazma oranı arttı'' diye konuştu.

Bilişim sektörünün gelişmesiyle bilgi güvenliğinin önem kazandığına dikkati çeken Binali Yıldırım, ''Sosyal paylaşım sitelerinde önde olduğumuzdan bahsediyorsak bilişim yollarını genişletmemiz lazım. Bu altyapı hazır hale gelmeli. Herkes kendi hattını çekmek istese çok büyük kaynak israfı olur. Bu alanda rekabeti değil, işbirliğini geliştirmeliyiz'' şeklinde konuştu. Fatih Projesi'ni sadece eğitimde sayısallaşma projesi olarak görmediklerini, projenin bilgi iletişim teknolojilerinde ciddi bir değişim anlamına geldiğini ifade eden Binali Yıldırım, Türkiye'nin iletişimde tüketen değil, üreten bir ülke haline geldiğini vurguladı. Siber güvenliğin de bilgi teknolojilerinde önem arz ettiğini söyleyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bir süredir atak tatbikatları yapılıyor. Atakları bu kadar teşvik ederseniz saldırganları da cesaretlendirirsiniz. Tehditleri bilelim, görelim de güvenlik açığı konusunda nerede olduğumuzu görelim. O zaman güvenlik açıklarımızı telafi etmek daha kolay olur. Bu konuda herkesin gerekli tedbirleri alması gerekir. Kimse bu işte tek başına mücadele edemez.''

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ise bilişim sektörünün Türkiye'de hızla geliştiğini, en fazla istihdamın da bu sektörde yaşandığını belirtti.

1.20120518155210.jpg

2.20120518155221.jpg

3.20120518155233.jpg

4.20120518155246.jpg

5.20120518155257.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim