• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Bolivya ve Rusya enerjide işbirliğine gidecek

Bolivya ve Rusya enerjide işbirliğine gidecek
Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, Rus şirketi Rostneft'i ülkesinin doğal kaynaklarını araştırılması için davet ederken, Rus lider Vladimir Putin de Bolivya ile gerçekleştirebilecekleri projelerin olduğunu söyledi.
Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, Rus şirketi Rostneft'i ülkesinin doğal kaynaklarını araştırılması için davet ettiğini söylerken, Rus lider Vladimir Putin de Bolivya ile gerçekleştirebilecekleri projelerin olduğunu söyledi. 
 
Moskova'da düzenlenen Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı ikili görüşmede konuyu dile getiren Morales, Rus şirketi ile Bolivya'nın petrol ve gaz gibi doğal kaynaklarının araştırılması yönünde görüşme yaptığını bildirdi. 
 
Bir diğer Rus enerji şirketi Gazprom ile de çalıştıklarını ve "doğal kaynakların sahibi değil ortağı olduklarını" dile getiren Morales, ülkesindeki kanunların yatırımcılar için iyi koşullar sağladığını vurgulayarak, ortaklarıyla da çalışmanın ve onlara yatırım için uygun koşulların sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Morales, Rusya ile petrol ve doğalgaz alanında ilişkileri geliştirmek istediklerini dile getirdi. 
 
Rusya Devlet Başkanı Putin de Bolivya ile gerçekleştirebilecekleri projelerin olduğunu belirterek, "İlişkilerimiz gelişiyor. şirketlerimiz Bolivya'ya ilgi gösteriyor ve gelecek için ilginç projelerimiz bulunuyor" dedi. Putin, Boliviya'nın doğalgaz ihraç eden önemli ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na katılımı nedeniyle Morales'e teşekkür etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim