• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bolu Dağı, araçlara geçit vermiyor

Bolu Dağı, araçlara geçit vermiyor
Düzce D 100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde yağmurla birlikte başlayan yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kayganlaşan zemin kazalara neden oldu.

BOLU DAĞI, ARAÇLARA GEÇİT VERMİYOR

Öğle saatlerinde başlayan yağmur yağışı ile birlikte D 100 Karayolunun Bolu Dağı geçişinde yoğunluğunu artıran sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Düzce Kaynaşlı Darıyeri Hasanbey Köyü mevkiinde kayganlaşan zeminde aracın kontrolünü kaybeden bir sürücü yolun her iki şeridinin de kapanmasına neden oldu. Kaza, Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan Hamdi Güleç (62) idaresindeki 76 AD 283 plakalı TIR'ın, yolun kayganlaşması nedeniyle yoldan çıkarak makaslayıp orta bariyerlere çıkması sonucu meydana geldi. Bariyerlere makaslayarak çıkan TIR, 40 metre sürüklendikten sonra durabildi. Yola dökülen mazot ve yağın temizlenmesi ve yola malzeme atılması için karayolları ekipleri olay yerine geldi.

Trafik ekipleri ve Karayolları ekiplerinin yoğun çabası sonucu yola yol kenarında bulunan çakıl ve kumlar küreklerle yağlı ve mazotlu zemine atıldı. Bu arada, yolda kazayı görünce panikleyerek frene basan bir bayan sürücü aracını kaydırarak bariyerlere sıkıştırdı. Bu otomobilin yoldan kaldırılması esnasında arkadan gelmekte bir tanker ise neredeyse otomobili altına alıyordu. Tanker sürücüsünün ayağını frenden çekmesiyle kaza önlenmiş oldu.

Kaza yapan aracın yoldan kaldırılması esnasında yolun her iki şeridi de ulaşıma kapatıldı. Yarım saat süreyle trafiğe kapatılan D 100 Karayolu Bolu Dağı geçişi, kaza yapan aracın yoldan çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı. Yolun kapandığı esnada ise yolda araç konvoyları oluştu. Bolu Dağı geçişinde yaşanan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düşüyor.

Kayganlaşan zemine Karayolları ekipleri tarafından malzeme atılırken, yoğun sis nedeniyle yol kenarında bulunan sis lambaları aralıksız yanık tutuluyor. Trafik ekipleri, yolda kontrollerini sıklaştırırken, TEM otoyolunda ise yağış nedeniyle birçok maddi hasarlı kazanın meydana geldiği öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim