• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bolu Dağı'nda bayram tedbirleri alındı

Bolu Dağı'nda bayram tedbirleri alındı
Ramazan Bayramı'nda araç yoğunluğu beklenen Bolu Dağı'nda, trafik polisleri denetimlerini artıracak.

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ulaşımın kilit noktasında bulunan Bolu Dağı'nda görevli ekip sayısını bayram yoğunluğunu dikkate alarak yeniden düzenledi. Bayram süresince Bolu Dağı'ndan Ankara'ya kadar her 30 kilometrede bir trafik ekibi görev yapacak.


Ayrıca, Bolu Dağı Tüneli'nde 70 kilometrelik hız limitini aşan araçlara, güvenlik kameralarınca cezai işlem uygulanacak.

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, AA muhabirine bayrama birkaç gün kala araç trafiğinin artacağını düşünerek ekip sayısını artırdıklarını, sabit ve seyir halindeki radar kontrollerini de aynı ölçüde artıracaklarını söyledi.

Sönmez, kazaların büyük kısmının otoyolda meydana geldiğine işaret ederek, ''2012 yılının ilk 7 ayında 553 trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarının yüzde 75'i tek taraflı. Bu, bize sürücülerimizin aşırı hızlı olduklarını ve dikkatsiz araç kullandıklarını anlatıyor. Tek taraflı kaza, yoldan çıkma ve takla atmayla meydana geliyor. Bu tür kazalar can kaybına neden oluyor. 7 aylık sürede birçok vatandaşımız hayatını kaybetti, bir çoğu da yaralandı'' dedi.

Sürücüleri acele etmemeleri konusunda uyaran Sönmez, ''Sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarının bakımını yaptırmaları gerekiyor. Daha sonra gidecekleri yer konusunda güzel bir planlama yapmalılar. Hava ve yol durumu hakkında gerekli bilgi alınmalı. Aşırı yorgun, uykusuz ve alkollü yola çıkılmamalı'' diye konuştu.

Sürücülerden sabırlı olmalarını isteyen Sönmez, araç yoğunluğu dikkate alınarak trafik işaretlerine uyulması gerektiğini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim