• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bolukçu: Atatürk Havalimanı kapatılmasın

Bolukçu: Atatürk Havalimanı kapatılmasın
Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu, sektörün büyük yatırımları olduğunu belirterek üçüncü havalimanı açıldığında Atatürk havalimanının tasfiyesi kararına tepki gösterdi...

 

2016'da üçüncü havalimanının devreye girmesi ile Atatürk havalimanı için alınan tasfiye kararı sektörde rahatsızlık yarattı.
 
CNBC-E'deki bir programa katılan Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu, sektörün Atatürk havalimanında 4,5-5 milyar doları bulan yatırımları olduğunu kaydederek karara tepki gösterdi.
 
Bolukçu 'Atatürk havaliman'ında bir çoğumuzun büyük yatırımları var. Belli bir yapılanma var. Bu yapılanmayı diğer havaalanına kaydırmak zaman alacağından Türk sermayesinin yıpranması açısından büyük değer kaybı olur" dedi.
 
Atatürk havalimanının deniz, kara ve demiryolu bağlantılı günde 1200 sefere olanak sağladığını kaydeden Bolukçu, iki havalimanının beraber yaşatılması gerektiğini söyledi.
 
İÇ HATLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NA VERİLSİN
 
Bolukçu, 2023'te 500 uçak, 150 milyon iç hat yolcusu ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefleniyorsa Atatürk Havalimanı'nın da çalışmasının önemli olduğunu vurguladı.
 
Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, 'Kapasiteler değişebilir. Alanlar değişebilir. İç hatların tamamı Atatürk havalimanına verilsin, diğerleri üçüncü havalimanına kaydırılabilir. Transit taşımacılıkta THY uçuşlarının bir bölümünü başka yerde, bir bölümünü başka yerde yapabilir. Çünkü uçak sayısı buna müsait olmaya başladı' dedi. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim