• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bomba ihbarına 25 gün hapis cezası verildi

Bomba ihbarına 25 gün hapis cezası verildi
Adana'da, uçağa yetişemeyince bomba ihbarı yapan işadamı Metin Avcı 25 gün hapse çarptırıldı. Avcı'nın cezası 500 lira adli para cezasına çevrildi...

Adana'da İzmir uçağına yetişemeyince bomba ihbarı yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan işadamı 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hâkim, hapis cezasını 500 lira adli para cezasına çevirdi. Öğretmen eşi ve 2 çocuğu İzmir'de yaşayan kendisi de Kahramanmaraş'taki bir fabrikada yönetici olan 39 yaşındaki işadamı Metin Avcı, 28 Ocak 2010'da oğlunun hasta olduğunu öğrenince İzmir'e gitmek için özel bir havayolu şirketinden saat 20.00'de kalkacak İzmir uçağına bilet aldı. Ardından da otomobiliyle Kahramanmaraş'tan yola çıkan işadamı, saat 19.45'te Adana Havalimanı'na geldi. Ancak, uçağa biniş saatini kaçırması üzerine paniğe kapılan işadamı, cep telefonuyla 155 Polis İmdat'ı arayıp, İzmir uçağına bomba konulduğu ihbarında bulundu. İhbar üzerine polis alarma geçti. Havalanmak üzere olan uçağın kalkışı durduruldu.

'HASTA OĞLUM İÇİN'

Uçakta bomba araması yapılırken, Avcı yakalanmamak için son anda başka bir şirketten bilet alıp, bindi. Yapılan araştırmada ihbarı yapan kişinin Metin Avcı olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Avcı hakkında Adana 9.Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Ulaşım taşıtının hareketinin engellenmesi" suçundan 10 yıla kadar, "Suç uydurma"dan ise 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İşadamı savunmasında rahatsızlığı olan 7 yaşındaki oğlunu hastaneye götürebilmek için bomba ihbarında bulunduğunu ve pişman olduğunu söyledi. Hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istenen Avcı, "Ulaşım taşıtının hareketinin engellenmesi" suçundan beraat ederken, "Suç uydurma" eyleminden 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hâkim, hapis cezasını 500 lira adli para cezasına çevirdi.

ASILSIZ İHBARA 20 AY CEZA

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda geçen yıl ocak ayında Berlin'e yakınlarını uğurlayan Serdar Arslan ve Öztekin Tutar, havayolu şirketinin otopark görevlisine uçağı göstererek, "Kalkan uçakta bomba var, ihbar yap" dediler. Otopark görevlisinin durumu amirlerine bildirmesi üzerine uçak Viyana'ya acil iniş yaptı. Asılsız ihbar nedeniyle iki şüpheli hakkında 20'şer ay 25'er gün hapis cezası verildi.

ŞAKACI ALBAY BERAAT ETTİ

Adana'dan İzmir'e gitmek üzere 6 Mayıs 2008'de eşiyle bindiği uçakta elindeki poşette ne olduğunu soran hostese "Bomba var" diyerek hostese şaka yapan emekli Deniz Albay Mete Köksal (67) hakkında "Suç uydurma" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Albay yargılandığı davada 'suç işleme kastı olmadığı' gerekçesiyle beraat etti.

İHBARCI SEVGİLİLERE HAPİS İSTENDİ

BİR havayolu şirketinin İstanbul- Antalya ve İstanbul- Kıbrıs seferlerini yapan 2 uçağa 4 yıl önce asılsız bomba ihbarı yapıldı. İhbarın ardından ise aşk kavgası çıktı. Hostes Banu Orhun, bomba ihbarını ayrıldığı sevgilisi Tarık Meriç'in yaptığını, Meriç ise ihbarı sevgilisi hostesin yaptırıp suçu üzerine attığını iddia etti. Hostes Orhun için 3 yıl, Meriç için ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim