• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Bor madenlerinden armatörlere müjde

Bor madenlerinden armatörlere müjde
NNT Nanoteknoloji Bor A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, armatörler için geliştirdikleri teknolojinin kullanıma hazır olduğunu müjdeledi

Bor madenlerinden armatörlere müjde

NNT Nanoteknoloji Bor A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, armatörler için geliştirdikleri teknolojinin kullanıma hazır olduğunu müjdeledi.

Türkiye'de hızlı bir gelişim gösteren gemicilik sektöründe armatörlerin çok ciddi gider problemleri olduğunu belirten NNT Nanoteknoloji Bor A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, Türk armatörlerinin dünya ticaretinde söz sahibi olabilmeleri için kıtalararası taşımacılıkta fiyatların diğer ülkelere göre rekabet edebilecek seviyede olması gerektiğini vurguladı.

Akın, "Bu nedenle en çok gider kısmını oluşturan yağ gideri, yakıt gideri, makine bakım gideri ve yağ eksiltme olarak tanımlanan giderler çok ciddi maliyetler oluşturmaktadır. Yılda ortalama olarak 500 bin ton yağ kullanılmaktadır. İşte tüm bu mecburi giderler gemicilik sektörünün ticari faaliyetlerinde fiyatlara yansımakta ,dolayısı ile bütçelerden dolayı iş kaybı yaşanmaktadır. NNT Nanoteknoloji olarak armatörlere özel gemicilikte kullanılacak bor power-marine teknolojisini ürettik. Bor power marine teknolojisi, gemilerde sürtünme katsayısını milyonda bire indiren MCDP adını verdiğimiz özel bor kristallerinden oluşmaktadır. Metaller arası sürtünme düştüğünden dolayı gemilerin motor/makine performansı yüzde 15 civarında artacak, merkezi yağ sıcaklığı yüzde 30 oranında düşecek, yağ ömrü 2 kat artacak, yağ kaybı olarak ifade edilen yağ eksiltme önlenmiş olacaktır. Ayrıca deniz kirliliği azaltılarak çevre sağlığına katkıda bulunulacaktır. Armatörler bu teknolojiyi kullandıkları takdirde yol ve bakım masrafları düşeceği için uluslararası ticari platformlarda ciddi rekabet edecekler ve iş potansiyellerini artıracaklarıdır" açıklamasını yaptı. Zamanlama konusuna da dikkat çeken Akın, "Bu haberi armatörlere bayram müjdesi olarak vermek istedik. Zamanlamayı armatörlerin bayrama umutla ve geleceğe güvenle bakmaları için bu şekilde yaptık" diye konuştu.

"21. ASRIN EN ÖNEMLİ BULUŞLARINDAN BİRİ"

Cafer Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alman dev firmalarından Hein Lehman, gemi makineleri ve armatörler tarafından uluslararası kabul görmüş bir firma olarak teknolojimize ilgi göstererek Türkiye temsilciliğini aldı. Hein Lehman gibi diğer ülke gemicilik sanayisi bor power-marine teknolojimize özel ilgi göstererek teknik takip altına alarak bizlerle iletişime geçmiştir. Ürettiğimiz her teknolojiyi TÜV-BAM-ASTM gibi uluslararası akreditasyon merkezlerinden sertifikalandırdıktan sonra armatörlere sunmaktayız. Sertifikalandırma işlemleri bitmiş olup bayram müjdesi olarak armatörlere verdiğimiz bu haber umarız sevindirici olacaktır."

NNT Nanoteknoloji Bor A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, bor madenlerinin nanoteknoloji ile işlenmesine devam ettiklerini ve Türkiye'yi süper ülke yapmaya katkı sağlayacaklarını belirterek, "Milletimiz bizi takip etsin. Çok kısa sürede NNT nanoteknoloji olarak 22 değişik projede ülkemizin ve milletimizin gurur duyacağı projeleri sunacağız. Bor power teknolojimiz Almanya'da bulunan dünya teknoloji müzesine 21. asrın en önemli buluşlarından biri olarak konuldu. Ülkemiz adına gururlandık. Tüm projelerimizi aynı hassasiyetle yapacağımızdan milletimiz emin olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim