• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Borajet, bir bomba daha patlattı

Borajet, bir bomba daha patlattı
Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu olarak yoluna devam eden Borajet, bir bomba daha patlattı.

BORAJET GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu olarak yoluna devam eden Borajet, bir bomba daha patlattı.

Sadece AirportHaber'in takip ettiği süreçte; Filosunda 4 adet ATR-72-500 tipi turboprop yolcu uçağı bulunan Borajet'in Genel Müdürü Kadir Peker, dün akşam ATR'nin temsilcileriyle yaptığı sıkı pazarlığın ardından fabrika çıkışlı bir uçağı daha filoya katmak üzere anlaşmaya vardı.

Uçulmayan meydanlara uçuş düzenleyerek Türkiye'nin en ücra meydanlarına dahi seyahat imkanı sunan Borajet, filosunu büyütüyor. Şuanda filosunda 4 uçak bulunan ve Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet'le ortak operasyonlara imza atan şirket, fabrika çıkışlı yeni uçağı için dün akşam saatlerinde anlaşma imzaladı.

Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, ATR Satış Direktörü Raffaele Fiorentini ve ATR Anlaşmalar Direktörü Maurice Amoros'un katılımıyla imzalanan sözleşmeye göre; Borajet'in yeni uçağı bu yılın Aralık ayında teslim edilecek. 19 milyon Dolarlık bir anlaşma sonucu filoya katılacak uçakla birlikte, kontrata ek olarak Borajet pilotları ile teknik personelin eğitimi de ATR tarafından üstlenildi. Ayrıca, yine anlaşma kapsamında uçağı 2 yıl olan garanti süresi de 1 yıl artırılarak 3 yıla çıkartıldı. Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, AirportHaber'e yaptığı özel açıklamada, "Hedeflerimize doğru, emin adımlarla yürüyoruz. Borajet olarak Türk Sivil Havacılığı'nda önemli bir misyon üstlendik. Kısmetse 2012 yazına 5 uçak, 2013 yazına da 7 uçaklık bir filoyla gireceğiz. Bu anlaşma bizim için gerçekten önemliydi. Hem şirketimize hem de Türk Sivil Havacılığı'na hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kadir Peker ayrıca, Gökçeada uçuşları hakkında da kısa bir açıklamada bulunarak, "Fizibilite çalışmalarımız bitti sayılır. Önümüzdeki dönemde Gökçeada uçuşlarını düşünüyoruz. Bu uçuşlar büyük ihtimalle İstanbul-Çanakkale-Gökçeada rotasında gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: Airport Haber

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim