• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Borajet'in ATR72-500'ü fuarın gözdesiydi

Borajet'in ATR72-500'ü fuarın gözdesiydi
Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda düzenlenen Airex fuarı, üçüncü gününde haftasonu olmasına rağmen beklenen ilgiyi görmedi. Fuarda katılımcıların ilgi odağı, Borajet’in ATR72-500 tipi uçağıydı.

FUARIN GÖZDESİ OLDU

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda düzenlenen Airex fuarı, üçüncü gününde haftasonu olmasına rağmen beklenen ilgiyi görmedi. Fuarda katılımcıların ilgi odağı, Borajet’in ATR72-500 tipi uçağıydı.

Atatürk Havalimanı’ndaki 8’inci Airex Havacılık Fuarı, üçüncü gününü geride bırakıyor. Perşembe günü açılan fuarın haftasonu hareketleneceği beklentisi vardı. Ancak, bugün ziyaretçi sayısının beklenen seviyeye ulaşmaması moralleri bozdu.

İlk gün Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ziyaret ettiği Airex fuarını, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ziyaret etmesi bekleniyordu. Fakat, Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım için yapılan hazırlıklar boşa çıktı, ziyaret son anda iptal edildi. Bundan önceki hemen her Airex’te yağan yağmur fuarın üçüncü gününde de ziyaretçilere sürpriz yaşattı. Yaklaşık 30 dakika süren yağmur süresince fuar katılımcıları ve ziyaretçiler kapalı alanlarda bekledi.

Fuarın ilk gününde Pitts S-1 T tipi uçağıyla gösteri uçuşu yapan Murat Öztürk, bugün de 1946 yapımı Boeing Stearman tipi uçağıyla gökyüzünde görsel sölen sunan Muzaffer Öztürk ile birlikte izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Airex fuarının en çok ilgi gören uçaklarından biri de Borajet’e ait ATR 72-500 tipi uçaktı. TC-YAD kuyruk tescilli uçağı gezmek için çok sayıda ziyaretçi kuyruğa girdi. Borajet uçağına gösterilen ilgi, Airbus 380’in fuarda kaldığı sürede gördüğü ilgiyi aratmadı.

Airex’i ziyaret edenler arasında ünlü isimler de vardı. Rahmi Koç, İbrahim Tatlıses, Akın İpek ve Metin Uca gibi isimler fuarın ünlü konukları oldu. Bazı konuklar için iş jetleri ile tanıtım uçuşu da yapıldı. Bir biri ardına gökyüzüne yükselen iş jetleri, hem müşterileri hem de fuar katılımcılarını kendilerine hayran bıraktı. Boydak Holding ve medya patronu Akın İpek, Gulfstream 450 tipi uçak sipariş verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim