• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Borajet'in uçuşları seneye gerçekleşecek

Borajet'in uçuşları seneye gerçekleşecek
Gazipaşa Havalimanı'na 2 yıl İstanbul ve Ankara'dan seferler yapmasına rağmen bu yıl SHGM'den uçuş izni alamayan Borajet, kendi web sitesinden yaptığı açıklamayla umutların 2013'e kaldığını duyurdu.

 Gazipaşa Havalimanı'nda yurtiçi uçuş umutları bir kez daha ertelendi. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Borajet'in yaz uçuş seferleri arasında yer alan Gazipaşa'ya iniş iznine onay vermedi. Borajet, kendi web sitesinden, "Elimizde olmayan nedenlerden dolayı, Gazipaşa seferlerimizi 2012 yaz tarifemizden kaldırmak durumunda olduğumuzu yolcularımıza üzülerek belirtmek isteriz" açıklaması yaptı.

GAZİPAŞA TÜNELİ ONAY BEKLİYOR

Bakan Binali Yıldırım'ın başında olduğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in memleketi Ordu-Giresun'un ortak kullanımındaki Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin içine inşa ediyor. 1992 yılında ortaya atılan ve aradan geçen 20 yılda 3 Cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 15 Ulaştırma, 15 Bayındırlık Bakanı eskittikten sonra geçen yıl 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı'nın inşaatı devam ediyor. Şuana kadar 2 milyon ton taş dökülen ve 10 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapıldığı açıklanan havalimanının pist dolgusu, son çekilen fotoğraflarda belirginleşmeye başladı. Kuşbakışı çekilen fotoğrafta koruyucu mendirek dolgusunun Piraziz ilçesine doğru devam ettiği gözleniyor. 3,5 kilometre olacak olan uçak pistini içine alacak olan koruyucu mendireğe, günde 60 kamyon dolgu malzemesi döküldüğü belirtildi. Ordu Valisi Orhan Düzgün, havaalanı inşaat çalışmalarında bir sorun olmadığını belirterek, pist dolgu çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi. Vali Düzgün, ayrıca 60 kamyon ile günde 22-23 bin ton taş getirilerek seri bir şekilde dolgu çalışmaları yapıldığını vurguladı.

TÜNEL PROJESİNE ONAY YOK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 2007 yılında yaptığı açıklamada, "Gazipaşa Havalimanı pistinin 2500 metreye yükseltilmesi için Tünel Projesi var. Bu proje uygulanacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce D400 Karayolu, tünelle yeraltına alınacak. Araçlar yeraltından geçecek, tünelin üstüne de pist yapılacak. Böylece pist uzatılacak ve uçaklar rahatlıkla iniş yapabilecek" demişti. Buna rağmen Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde bekleyen Tünel Projesi'ne onay vermeyişinden dolayı pist uzatılamıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim