• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Borusan, 2015'e kadar 3 kat büyüyecek

Borusan, 2015'e kadar 3 kat büyüyecek
Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, 2015 yılına kadar 3 kat büyüyerek bir milyar dolar gelir seviyesini yakalayıp Türkiye markası olarak sektörde kendilerini kanıtlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Borusan, 2015'e kadar 3 kat büyüyecek

Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, 2015 yılına kadar 3 kat büyüyerek bir milyar dolar gelir seviyesini yakalayıp Türkiye markası olarak sektörde kendilerini kanıtlayacaklarını ve 2022 yılında ise en büyük 10 uluslararası lojistik firma arasında yer almayı hedeflediklerini bildirdi.

Gürgenç, 'Mersin 3. Lojistik ve Transport Fuarı'na katılmak üzere geldiği kentte yaptığı açıklamada, Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle lojistik sektörü için önemli avantajlara sahip bulunduğunu söyledi. Türkiye'de sektörün en büyükleri arasında yer alan bir şirket olarak bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Gürgenç, kriz dönemlerinde bile karlılıklarını artırarak başarılarını sürdürdüklerini belirtti.

Kuruldukları günden itibaren en az 5 yıllık plan hazırlayıp çalışmalarına bu doğrultuda yön verdiklerini anlatan Gürgenç, şöyle devam etti:

'Bu sayede her zaman gelecekte yaşanacak sıkıntıları ve gelişmeleri kestirebilir hale geldik. Öte yandan bu planımız, bizim büyümemiz konusunda da teşvik edici unsur oluyor. 2010 yılı itibariyle hedeflediğimiz ve ilk başlarda birçok kişi için hayal bile edilemeyen 300 milyon dolar seviyesini gerçekleştiriyoruz. Şu anki parametreler hedefimizi doğrular nitelikte.'

Planlama kapsamında 2015 yılında gelirini 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Gürgenç,, 'Böylece 1 milyar dolar seviyesini yakalayıp Türkiye markası haline geleceğiz. 2022 yılında ise dünyanın en büyük 10 lojistik firması arasında yer alacağız. Bunun için altyapımızı şimdiden hazırladık. Yani, Türk markası olarak dünya devleri arasında yer alacağız' diye konuştu.

SEKTÖRÜN TALEPLERİ

Dünyanın yük haritası çıkarıldığı zaman, Türkiye'nin geçiş noktalarının kesiştiği bir yerde bulunduğunu, bu avantajın iyi kullanması halinde dünyanın lojistik üssü olunabileceğini vurgulayan Gürgenç, ancak potansiyelin istenilen seviyede kullanılamadığının da bir gerçek olduğunu kaydetti. Coğrafi konumun yarattığı bu avantajın değerlendirilmesi için deniz, kara ve hava yolu bağlantılarının güçlendirilmesi ve geleceğe yönelik yol haritasının hazırlanması gerektiğini anlatan Gürgenç, 'Bağlantılarımızın tam anlamıyla henüz oturmamış olması nedeniyle, sağımızdan ve solumuzdan geçen trafiği bize çekemiyoruz. Baktığımızda çevremizde lojistikte bizden daha fazla paya sahip olan Yunanistan, Mısır ve Ukrayna, bizim kadar avantajlı bir konumda bulunmuyor. Ama bölgede ana liman olmaya soyunuyorlar. O nedenle artık vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz' dedi.

Türkiye ticaretinin yüzde 85-90'nın deniz yoluyla yapıldığına dikkati çeken Gürgenç, şöyle devam etti:

'Demiryolu bağlantısı olan liman sayımız bir elin beş parmağını geçmez. Siz ne kadar modern bir liman yaparsanız yapın, ne kadar son teknolojiyi kullanırsanız kullanın, yurt dışından gelen geminin içindeki yükü yurt içine aktaracak damarlara sahip değilseniz, hızınız beklenenin kat ve kat altına düşer. Hızımızı artırıp, dünya ticaretini sırtlamaya hazırlanmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de öncelikle bütün ulaşım bağlantılarımızın birbirine endeksli olarak geliştirilmesi gerekir.'

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim