• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Borusan çalışanlarından dip temizliği

Borusan çalışanlarından dip temizliği
'Çöpçü Balıkları Aktivitesi' kapsamında Borusan Lojistik çalışanı dalgıçlar dalış eğitmenleri ile birlikte dalarak sualtı dip temizliği yaptılar.

BORUSAN LOJİSTİK ÇALIŞANLARI CADDEBOSTAN KIYILARINDA DİP TEMİZLİĞİ YAPTI

Borusan Lojistik'in 23 Ekim'de Deepist Dalış ve Doğa Sporları Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Çöpçü Balıkları Aktivitesi' kapsamında Borusan Lojistik çalışanı dalgıçlar dalış eğitmenleri ile birlikte dalarak sualtı dip temizliği yaptılar.

Çıkartılan çöpler sahilde oluşturulan özel bir alanda sergilendi. Deniz kirliliği ve denizlerin korunması, deniz ekosistemi gibi konularda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen katıldı.

Borusan Lojistik, çevreyi koruma konusunda bilinci artırmaya yönelik
etkinliklerini sürdürüyor. 23 Ekim Pazar günü gerçekleşen 'Çöpçü Balıkları Aktivitesi'nde 15 (şuan için 13) Borusan Lojistik çalışanı Caddebostan sahilinde belirlenen alanda sualtı dip temizliği yaptı. Etkinliğe Türkiye Sualtı Sporları Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen ve Borusan Lojistik çalışanları da katıldı. Deepist Dalış ve Doğa Sporları merkezi danışman eğitmenlerinden Deniz Biyoloğu Yard. Doç. Dr. Ahmet Edip MÜFTÜOĞLU da sualtı dip temizliği ile ilgili bilgiler paylaştı.

Çöpçü Balıkları Aktivitesi"nin amacı hakkında bir açıklama yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç şunları söyledi:
 
"Denizlerimiz, kirlilik alarmı veriyor. Bunun iki önemli nedeni var. Birincisi, kontrol altına alınamayan evsel ve sınai atıklardır. İkincisi ise insanlarımızın özensiz hareketleriyle yaptığı tahribattır. "Çöpçü Balıkları Aktivitesi" sosyal sorumluluk etkinliğimiz sonucunda sizlere sergilenen kirliliğin nedeni büyük ölçüde bu özensizliktir. Çevre koruma bilincinin yaratılmasının ilk adımının bu özensizliği tersine çevirmek olduğuna inanıyoruz. Çevre koruma savaşının tek tek bireylerin duyarlılıklarının gelişimiyle kazanılabileceğini düşünüyoruz. Borusan Grubu şirketlerinden biri olarak sürdürülebilirliği çok önemsiyoruz ve bize emanet edilen kaynakları kirletmeden, tüketmeden bizden daha sonraki nesillere devretmeyi vazgeçilmez bir misyon olarak kabul ediyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele ve çevreyi korumaya yönelik
çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizi de sürdürecek, toplumsal duyarlılığın artmasına destek olacağız."

Deepist Dalış ve Doğa Sporları Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte çalışanlar dalış eğitmenleri ile gruplar halinde dalarak sudan çöp çıkardılar. Yine gönüllü Borusan Lojistkliler çalışanlarından oluşan kara ekibi ise, deniz biyoloğu dalış hocalarının gözetiminde çıkan materyallerin envanterlerini çıkarttılar. Bazen bir ayakkabının içine yuva yapmış bir yengeçle, ya da kırık bir şişeye yapışmış midye ailesi ile karşılaşıldı. Dip temizliği sırasında çıkartılan çöplerde yaşam alanlarını kurmuş canlılara rastlanıldığında, canlılara zarar vermemek için yuva haline gelmiş bu çöpler deniz dibine itina ile geri konuldu. Etkinlik sonunda çıkartılan çöpler, oluşturulan sergi alanında sergilendi. 'Çöpçü Balıkları Aktivitesi'nin hedefi sualtındaki evsel katı atık maddelerinden deniz kirliliği ve koruması, deniz ekosistemi, denizel yaşam ve deniz kültürü konularında farkındalık yaratmak olarak ifade edildi.

Borusan Lojistik çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Tüm faaliyetlerini insana ve çevreye saygılı bir şekilde sürdüren Borusan Lojistik, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar yapıyor ve iklim değişikliğiyle mücadeleye odaklanıyor. Faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkilerini değerlendirip, Yalın 6 Sigma felsefesinden de yararlanarak iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Şirketin ISO 14001 Çevre Yönetim
Standardı çalışmalarımız 2004 yılında SGS tarafından belgelendirildi.

Borusan Holding, 2010 yılında Meksika'nın Cancun kentinde düzenlenen, yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir çevre için iklim değişikliğiyle küresel boyutta mücadele etmeye yönelik 'Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği' zirvesine katıldı. Borusan, dünya çapındaki tüm hükümetleri iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı işbirliği yapmaya ve acil önlem almaya çağıran belgeyi imzalayan 384 şirket arasında yer aldı.

Holding grup şirketi olarak Borusan Lojistik de iklim değişikliğinin engellenmesine, bunun önemli bir unsuru olan karbon salınımının azaltılmasına yönelik sürdürülebilirlik çalışmaları yapıyor. Borusan Lojistik, 2009 yılında Borusan Holding'in başlattığı, karbon salınımını azaltmaya yönelik 'Karbon Ayak İzi' çalışmasını devreye aldı. Buna ek olarak şirket sera gazı emisyonlarının hesaplanmasını ve rapor edilmesini sağlayan 'ISO 14064 Sera Gazı Emisyonları' çalışmaları yapıyor. Bunun sonucunda Borusan Lojistik'in atmosfere saldığı karbondioksit miktarını en aza indirmeyi hedefliyor. Şirket aynı zamanda atıkların en uygun şekilde bertaraf edilmesi, su ve elektrik tasarrufunun sağlanmasına yönelik çalışmalar da yapıyor.

Borusan Lojistik, Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi'nin 2010 yılında düzenlediği, plastik kapakları toplayarak engellilere tekerlekli sandalye alımı sağlanan projeyi destekledi. Deniz Temiz Turmepa'nın düzenlediği 'Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği' gününe de katılan
Borusan Lojistik, 2011 yılında da Turmepa'ya sponsor oldu ve bu kapsamda dip temizliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin desteklediği diğer projeler çocukların çevre konusunda bilinçlenmesine yönelik 'Çevreci Penguenler' ve 'Meraklı Kitaplar' projeleri, Scotch-Brite'ın düzenlediği 'Giysiler Bez Olmasın, Umutlar Yok Olmasın' projesidir.

Borusan Lojistik son olarak Çekül ile bir protokol imzaladı. "7 Ağaç Ormanları" programına katılan şirket, program kapsamında 2015 yılsonu itibariyle 1.000.000 ağaçlık bir orman oluşturmayı hedefliyor.

2.20111025113946.jpg

3.20111025114033.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim