• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Borusan Otomotiv, birincilik kürsüsünde

Borusan Otomotiv, birincilik kürsüsünde
Türkiye Şampiyonası'nın 29-30 Haziran tarihleri arasında Körfez Yarış Pisti'nde düzenlenen 3'üncü ayak yarışlarında, Borusan Otomotiv Motorsport'un 3 pilotu da podyumun 1'inci basamağında yer aldı ve Cam Artam ile yeni bir pist rekoruna imza attı.
Borusan Otomotiv Motorsport, Türkiye Pist Şampiyonası 3'üncü ayak yarışlarında Super Grup'ta son 2 senenin Süper Grup Şampiyonu Kaan Gürgenç ve Levent Kocabıyık, Maxi Grup'ta ise Can Artam ile direksiyona geçti. Türkiye Pist Şampiyonası'nın İzmit Körfez Pisti'nde düzenlenen 5 ve 6'ıncı yarışlarında Süper Grup'ta 3 takım 9 araç, Maxi Grup'ta 5, Dizel Grup'ta ise 8 aracın kıran kırana mücadelesine sahne oldu.
 
Can Artam'dan yine yeni pist rekoru
 
Türkiye Şampiyonası'nın İzmir'de gerçekleşen 2'inci ayağında İzmir Pisti'nin rekorunu kıran tecrübeli pilot Can Artam, bu kez de İzmit Körfez Pisti'nin en hızlı ismiydi. Şampiyona'nın cumartesi günü gerçekleşen sıralama turlarında en yakın rakibine 1 saniye fark atan Can Artam, 44,5'lik derecesiyle Körfez Pisti'nin yeni rekorunun sahibi oldu. Can Artam aynı zamanda Maxi Grup yarışını da kazanarak Borusan Otomotiv Motorsport'a haklı bir gurur yaşattı.
 
Levent Kocabıyık podyumun ilk basamağında Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında en iyi zamanı yaparak hafta sonu çok hızlı olduğunu gösteren Levent Kocabıyık, pazar günü gerçekleştirilen ve büyük rekabet içerisinde geçen 2'inci yarışı da kazanarak her geçen gün yükselen başarı grafiğine podyumun 1'inci basamağını da ekleyerek önemli bir başarı yakalamış oldu.
 
Şampiyon Kaan Gürgenç liderliğini sürdürüyor
 
Borusan Otomotiv Motorsport'ın Süper Grupta son iki yılın şampiyon pilotu Kaan Gürgenç cumartesi günü yapılan birinci yarışı kazanarak şampiyonadaki liderliğini sürdürmeyi başardı ve 3'üncü sezonda da Süper Grup Şampiyonluğu'nun en iddialı isimlerinden biri olduğunu göstermeye devam etti.
 
Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Toshiba, Castrol Edge, Borusan Lojistik ve Glasurit'tir.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim