• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Borusan Otomotiv ile Aston Martin boşandı

Borusan Otomotiv ile Aston Martin boşandı
Borusan Otomotiv ile distribütörü olduğu İngiliz süper lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in evliliği yaklaşık 2.5 yıl sonra ayrılıkla sonuçlandı.

Borusan Otomotiv ile distribütörü olduğu İngiliz süper lüks otomobil üreticisi Aston Martin’in evliliği yaklaşık 2.5 yıl sonra ayrılıkla sonuçlandı.

Bir yandan lüks otomobil vergilerine getirilen artışlar, diğer yandan da satış adetlerinin istenilen düzeylerin altında kalması, 2010 yılının ekim ayından bu yana sürdüren “birlikteliğin” sonlandırılmasına neden oldu.

Borusan Otomotiv tarafından yapılan açıklamada, şirketin geleceğe dönük stratejileri doğrultusunda ve üretici firmayla sağlanan mutabakat sonucunda, markanın temsilciliğine son verme kararı alındığı bildirildi.

Toplam 38 adet sattı

Açıklamada Borusan Otomotiv’in, yasal sorumluluk çerçevesi ve süresi boyunca, Borusan Otomotiv tarafından ithal edilmiş olan Aston Martin’lere, Türkiye’de yeni bir yetkili servis hizmete alınana kadar, Borusan Oto İstinye’de hizmet verileceği kaydedildi.

Edindiğimiz bilgilere göre ÖTV artışları nedeniyle satışların düşmesi, düşük kar marjıyla çalışan Borusan Otomotiv’in Aston Martin’i bırakmasındaki en büyük etken oldu. Yılda 4 bin adede yakın araç üreten İngiliz marka, fiyat konusunda Türkiye’ye bir ayrıcalık tanıyamayacağını belirtirken, Borusan Otomotiv de, ayrılmanın daha uygun olacağını iletti. Yılbaşından bu yana süren görüşmeler sonucu iki taraf da, ayrılma kararını verdi.

Aston Martin’in Türkiye pazarında kalmak istediği ve yeni bir distribütör arayışını sürdürdüğü belirtilirken, Borusan Otomotiv, İstanbul Maçka’da bulunan Aston Martin showroomunu tamamen Land Rover’a tahsis etti.

Borusan, 2010 yılında 7, 2011’de 20, 2012’de 10 ve bu yılın ocak ayında da 1 adet olmak üzere distribütörlüğü boyunca toplam 38 adetlik satış gerçekleştirdi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim