• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Borusan'dan '7 Ağaç Ormanları' imzası

Borusan'dan '7 Ağaç Ormanları' imzası
Borusan Lojistik, ÇEKÜL ile 1 milyon ağaç dikimini hedefleyen '7 Ağaç Ormanları' program protokolünü imzaladı.

BORUSAN LOJİSTİK'TEN 1 MİLYON AĞAÇLIK ÇEVRE KAMPANYASI

Borusan Lojistik, ÇEKÜL ile 1 milyon ağaç dikimini hedefleyen '7 Ağaç Ormanları' program protokolünü imzaladı. 2015 yılına kadar devam edecek ağaç dikimi kampanyası İzmir’inÖdemiş ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ağaçlandırma çalışmaları ile başlayacak.

Borusan Lojistik, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı(ÇEKÜL) ile '7 Ağaç Ormanları' programı kapsamında bir protokol imzaladı. Protokolün imza törenine,ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Müftüoğlu ve Borusan Lojistik Genel MüdürüKaan Gürgençkatıldı.

Borusan Lojistik, 2015 yılının sonu itibariyle Türkiye'nin çeşitli illerinde, ÇEKÜL Vakfı’nın 1991yılından bu yana sürdürdüğü ‘7 Ağaç Ormanları’ programı kapsamında toplam 1.000.000 ağaçlık birorman oluşumuna ön ayak olacak. Bir başka deyişle kampanya sonunda, toplam 1.000 futbol sahası büyüklüğündeki alan mağaçlandırılmış olacak. Program kapsamında ilk etapta İzmir Ödemiş'te veMardinKızıltepe’de ÇEKÜL tarafından belirlenen iki farklı bölge ağaçlandırılacak. Dikim mevsiminin sonbahr olması nedeniyle çalışma Eylül ayı itibarı ile başlayacak.

Her çalışan için 7 Ağaç

Kampanya çerçevesinde Borusan Lojistik öncelikle her yıl her çalışanı için 7 ağaç dikecek. Ayrıca, çalışanların her birinin doğum günü, yeni doğan bebekleri ve evlilik törenleri de birer ağaç ile kutlanacak.Borusan Lojistik müşterilerinin de kampanyaya dolaylı olarak katılımını sağladı. Gerçekleştirilen her 10 taşıma ve her 10 konteyner elleçlemesi için de birer ağaç dikilecek. Böylelikle Borusan Lojistik,çalışanlarının, iş ortaklarının ve tedarikçilerinin de çevreye katkısına hizmet edecek.
Bu kampanyanın sağlıklı sonuç vermesi için, oluşturulan orman alanları dikenli telle çevrilecek ve ağaçlar kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilecek yaşa gelinceye kadar, yani 5 yıl boyunca, bakımlarının yapılması ÇEKÜL ve Orman Bakanlığı Bölge teşkilatı işbirliği ile sağlanacak.

"Kahverengi sektörün yeşil şirketi olacağız”

ÇEKÜL ile yapılan işbirliği ve 7 Ağaç Ormanları programı hakkında bir açıklama yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç şunları söyledi:

"Borusan Lojistik, faaliyetlerini çevreye ve sağlığa zarar vermeyecek koşullara uyarak gerçekleştirmeyebüyük önem veren bir şirket. Kahverengi bir sektörün, yeşil şirketi olabilmek için sorumluluklarımızı bir üst boyuta taşıyoruz. Bugün başlattığımız 1 milyon ağaç kampanyamız sürdürülebilirlik stratejimizin öğelerinden sadece biri. Uluslararası danışmanlık firmalarından sürdürülebilirlik ile ilgili hizmet alıyoruz.

Bu çerçevede öncelikle karbon ayak izimiz nedir onu ölçümletiyoruz. Ölçüm sonuçları tamamlandığı zaman bu oranı uluslararası belgelendirme kuruluşlarına akredite ettireceğiz ve uzun vadeli aksiyonplanımızı oluşturacağız. Ancak bu sürecin tamamlanmasını beklemeden bir ön adım olarak hem çalışanlarımızın hem de şirketimizin verdiği hizmetler sonucunda ortaya çıkan sorumluluğu üstlenerek bu ağaç dikim kampanyasını başlattık. '7 Ağaç Ormanları' programına katılımımız karbon ayak izimizi silmeye yönelik bir adımdır. Türkiye'nin ormanlık alanlarının çoğalmasına katkıda bulunduğumuz bu projenin daha ilk duyulduğu andan başlayarak çalışanlarımızdan, müşterilerimizden ve iş ortaklarımızdan gördüğü ilgi nedeniyle çok mutluyuz."

‘Türkiye ormanlarını yitiriyor, Borusan Lojistik örnek olmalı’

İmza töreninde bir açıklama yapan ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Müftüoğlu da şöyle konuştu:

"Doğal kaynaklar, kültürel miras ve bunları var eden insanı bir bütün olarak ele alıp, doğal vekültürel çevrenin korunması ve yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla, kent, havza, bölge ve ülke ölçeğinde projeler üreten ÇEKÜL Vakfı, yirmi yıldır çalışmalarına devam ediyor. 1993 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle başlattığımız '7 Ağaç Ormanları' projesi doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımında tüketim alışkanlıklarının dönüşmesinin önemli payı olduğu inancıyla, doğaya olan borcumuzu ödemenin bir yolu oldu. Ülkemizin yüzölçümünün resmi olarak % 27,2’sini ormanlarımız oluşturuyor. Ancak bu alanların yarısı verimsiz ve dağılımı dengesiz olarak değerlendiriliyor. Yapılan hesaplamalara göre, Türkiye'nin dörtte birinin daha ağaçlandırılması gerekiyor. Bunun için kamu yönetimine olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Bu düşünceyle sürdürdüğümüz 7 Ağaç Ormanları, bireysel ve kurumsal katkılarla bugüne kadar 4 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Doğa ve insanı bir bütün olarak ele alan bir bakışla; kamu kurumlarını, sivil halkı ve özel sektörü fidan dikme düşüncesinde buluşturmayı, elbirliğiyle ormanlar oluşturmayı hedefliyoruz. Özel sektör kuruluşlarının dikilen ağaçların koruma ve bakımını da yapabilecek ÇEKÜL Vakfı gibi STK'lar ile ortak çalışma yapmaları çok daha verimli sonuçlar doğuruyor. Borusan Lojistik'le imzaladığımız bu protokolü bu nedenle önemli buluyoruz. Bu konuda duyarlılık taşıyan diğer şirketlere de örnek teşkil etmesini umuyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim