• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Boryspil Havalimanı Aspen ile uçacak

Boryspil Havalimanı Aspen ile uçacak
Ukrayna’nın başkent’inde, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı bile gölgede bırakabilecek görkemli bir yapı yükseliyor ve Aspen projede kilit rol oynuyor.

KİEV UÇUŞA GEÇİYOR

Ukrayna’nın başkent’inde, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı bile gölgede bırakabilecek görkemli bir yapı yükseliyor ve Aspen projede kilit rol oynuyor.

Kiev’de, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hazırlıkları olanca hızıyla sürüyor. Yüz binlerce turistin Şampiyona için akın edeceği kent, yaşayacağı ulaşım yoğunluğunun altından yeni, görkemli ‘Boryspil Uluslararası Havalimanı’ ile kalkmayı planlıyor. Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri’nin asma tavanlarını tasarlayıp, uyguladığı proje, iç mimarisi itibariyle oldukça estetik ve amacına uygun bir şekilde hayata geçiyor.

185 bin metrekarelik terminal alanıyla Kiev Boryspil havalimanında, aynı anda 14 bin kişiye birden hizmet verilebilecek. 450 milyon dolar gibi bir bütçeye mal olması beklenen Kiev havalimanı, Ukrayna’nın en büyük ve prestijli projesi olmasına, Doğu Avrupa mimarisinin de temel taşlarından biri olarak kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Aynı anda 11 uçağı barındırabilecek şekilde tasarlanan havalimanını, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na yetiştirmek için 1.400 işçi gece gündüz Aspen genel müdürü Ertuğrul Gündoğdu proje için, ‘daha evvel hayata geçirdiğimiz Moskova Sheremetyevo, Hollanda Schiphol, Kanarya Adaları Tenerife, Atatürk, Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havalimanlarından edindiğimiz tecrübeyi ve bilgi birikimini Kiev Havalimanı projesine yoğunlaştırmış durumdayız’. Diyerek sözlerine devam ediyor, ‘Kiev havalimanı projesi Aspen için büyük önem taşıyor, 2012 Avrupa Futbol Şampiyona’sı için dünyanın hemen her noktasından ülkeye akın edecek insanların, ülkeye girdiklerinde karşılarına çıkacak ilk yapıda Aspen’in mimari anlayışını görecek olmaları bizleri gururlandırıyor.

Gündoğdu ayrıca, ‘Boryspil Uluslararası Havalimanı Projesi Ukrayna’daki Telekom ve Ulaştırma Bakanlığından sonra 3. yıldız projemiz. Bu projede yaklaşık 50 bin m2 metal asma tavan kullanıyoruz. ‘Integra Özel çözümler’ metal asma tavan kullanarak yapının, olabildiğince özgün ve çağdaş bir kimliğe sahip olmasını amaçlıyoruz. Yurtdışındaki bu tarz projelerde çok farklı normlar standartlar devreye girdiği için Aspen’in daha önce yapmış olduğu yurtdışı referansları bu projeyi Ukrayna’nın en büyük projesi olması beklenen Boryspil havalimanı projesinde Aspen, ‘Integra’ metal asma tavan sistemlerini kullanıyor. Integra, kendi içerisinde sunduğu farklı alternatifli modellere ilaveten ‘Integra özel çözümler’ serisiyle tasarımcıya ve projeye özel çözümler getiriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim