• BIST 9548.09
  • Altın 2499.47
  • Dolar 32.4922
  • Euro 34.5731
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Bosch Fren Sistemleri yeni fabrikası açıldı

Bosch Fren Sistemleri yeni fabrikası açıldı
Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimi dünyada ilk kez Bursa’da yapılacak

Bosch Fren Sistemleri, yenilenen üretim tesisiyle 1,3 milyon araçlık servo fren kapasitesini 2,2 milyon’a çıkarırken, otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretimini de ilk kez Bursa’da gerçekleştirecek.
 
Yaklaşık 40 yıldır Bursa’dan dünyaya fren sistemleri üreten Bosch’un üretim hattı yenilenen ve kapasitesi artırılan Fren Sistemleri Fabrikası Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSB) açıldı. Açılışa Bakan Işık’ın yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle, Fabrika Müdürü Metin Kartal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Metal Sen Başkanı Pevrul Kavlak da katıldı.

Yeni fabrikasıyla Fren Sistemleri üretim kapasitesini yüzde 61 oranında artıran Bosch, Türkiye’de faaliyet gösteren otomotiv üreticilerinin servo frenleri üretimine devam edecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki yaklaşık 1 milyon araç üretimine karşılık fren ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Bosch Fren Sistemleri’nin yeni fabrikası bu ihtiyacın iki katını karşılayabilecek kapasiteye sahip oldu. 
 

9-049.jpg


43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaptı

Bosch Grubu’nun, 2010 yılından bu yana Bursa’ya 500 milyon Euro’nun üzerinde doğrudan yatırım yaptığını vurgulayan Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, “Son teknoloji bir üretim hattı ile geliştirilen yeni Bosch Fren Fabrikamız, Bosch’un Türkiye’ye duyduğu güveni temsil eden prestijli yatırımlarından biri. Bosch Grubu olarak Türkiye’deki ilk fabrikamızın hizmete girmesinden bu yana geçen 43 yılda 2 milyar Euro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. 2010 yılından bu yana Bursa’ya 500 milyon Euro’nun üzerinde doğrudan yatırım yaptık. Bosch Türkiye olarak, bugün Türkiye ihracatının yüzde 1’inde pay sahibi olduk ve bundan gurur duyuyoruz. Bosch’un buradaki çalışmaları Bursa’nın adını tüm dünyada duyurdu. Aynı zamanda Bosch’un genlerinde olan Ar-Ge faaliyetlerimizi Türkiye’de 3 ayrı merkezimizde, 339 çalışanımızla sürdürüyor, dünyaya Türkiye’den Ar-Ge ihracatı yapıyoruz. Bosch global tarafından bu başarılarımızın karşılığında Ocak 2015 itibarıyla İstanbul’daki merkezimizden, Ortadoğu’daki 16 ülkeyi yönetme sorumluluğunu aldık. Türkiye’ye olan inancımızla, üzerimize düşen bu görevi de memnuniyetle yerine getireceğiz” dedi. 
 
Tie-Rod 4 Servo Fren dünyada ilk kez Bursa’da üretilecek

Yeni fabrikayı 38 hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak yüksek teknoloji bir üretim hattı kurduklarını belirten Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Frieder Megerle, otomotiv sektörünün heyecanla beklediği ileri teknoloji ürünü Tie-Rod 4 Servo Fren tipi üretiminin 2016 yılında ilk kez Bursa’da başlayacağını kaydetti.

Fabrikada mevcut üretim hattına ek olarak üretilecek yeni ürün, ani frenlemede daha hızlı reaksiyon vererek güvenli durdurmayı sağlıyor. Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fabrika Müdürü Metin Kartal da 19 bin 300 metrekarelik alana kurulan yeni fabrika ile yeni ülkeleri de ihracat ağlarına katmayı istedikleri belirtti.

Kartal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Üretimimizin yaklaşık yüzde 40’ını Rusya, Hindistan, İtalya, İspanya gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Yeni fabrikamızla yeni ülkelere de ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Fabrikamız, şu anda Türkiye’de yerli servo fren üretimini yapan tek fabrika konumundadır. Fabrikamıza verilen ödüller de başarımızı göstermektedir. 2004 yılında Ford “Q1”, 2011 yılında Toyota “Superior Supplier Award”, 2013 yılında Fiat Tofaş “Üstün Lojistik ve Kalite Performans Ödülü” ve yine 2013 yılında Ford Otosan “Altın Yıldız Yılın Tedarikçisi” ödüllerine layık görüldük. Bize duyulan güveni yeni fabrikamızla da devam ettireceğiz.”

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim