• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bosch Rexroth Türkiye'de büyüyor

Bosch Rexroth Türkiye'de büyüyor
İstanbul'da açılıp kapanabilir özelliğe sahip Galata Köprüsü, Bosch Rexroth teknolojisi ile çalışıyor. Firma, 2009’da 4,1 milyar Avro ciro elde etti.

REXROTH, TÜRKİYE'DE BÜYÜYOR

İstanbul'da açılıp kapanabilir özelliğe sahip Galata Köprüsü, Bosch Rexroth teknolojisi ile çalışıyor. Firma, 2009’da 4,1 milyar Avro ciro elde etti.

Bosch Rexroth A.Ş. Murahhas Azası ve Genel Müdürü Steven Young, Bosch Rexroth AG’nin tahrik ve kontrol teknolojileri alanında dünyanın önde gelen uzman firmalarından birisi olduğunu söyleyerek, “Firma, mobil uygulamaların yanında endüstriyel ve fabrika otomasyonunda kullanılan makinaların tahrik, kontrol ve hareket ettirilmesi konusunda 500.000’den fazla müşteriye Rexroth markası ile özel çözümler sağlıyor. The Drive & Control Company sloganı ile Bosch Rexroth, 80’den fazla ülkede ürün ve sistemler geliştirmekte, üretmekte ve sanayiye sunuyor. Bosch Grubu’na dahil olan firma 2009’da yaklaşık 34.200 çalışanı ile yaklaşık 4,1 milyar Avro ciro elde etti” dedi.

- Firmanızın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

Almanya kuruluş tarihi 1795 olan Rexroth firmasının Türkiye’deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla Karaköy’de 250 m2’lik bir dükkanda, beş kişilik bir ekiple başladı.

Bosch Rexroth, Mayıs 2001 tarihinde Bosch Automation ve Mannesmann Rexroth’un birleşmesiyle kuruldu ve eski Bosch Automation, Brueninghaus Hydromatik, Indramat, Lohmann + Stolterfoht, Mecman, Refu, Rexroth Hydraulics ve Star grup markalarının ürün ve hizmetlerini “Rexroth” markası altında topladı. Bu tarihten itibaren firma Türkiye’de de Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla hizmetlerini artırarak faaliyetlerine devam etti.

2006 yılından itibaren ise firmamız Türkiye’deki faaliyetlerini genişletmeye başladı. Bursa seri üretim tesisini 2006 yılında faaliyete geçirilmesi ile başlayan yatırımlar 2009 yılında da artarak devam etti. Bursa’daki yeni fabrika yatırımının yanı sıra Nisan 2009’dan itibaren hizmet veren Gebze TOSB’deki (Taysad Organize Sanayi Bölgesi) yeni genel müdürlük binası ile birlikte 72.000 m2’si kapalı olmak üzere 120.000 m2 lik bir alan ve ilk etapta 500’u aşan çalışan sayısına ulaşmıştır.

- Ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Rexroth tahrik ve kontrol çözümlerinin izlerine hayatınızın her köşesinde rastlamanız mümkündür. Rexroth teknolojileri ile reçel kavanozları doldurulur ve günlük gazetelerin baskıya gitmesi sağlanır. Rexroth teknolojisi kullanarak üretilmiş motor, vites kutusu ve şasiden oluşan arabayla işe giderken, Rexroth hidrolik sistemleri kullanan tarım makineleriyle sürülen tarlaları, Rexroth iletim sistemleri kullanan rüzgar çiftliklerini ve ekskavatörler ve buldozerlerin Rexroth parçaları kullanarak çalıştığı inşaat sahalarından geçersiniz. Fabrikalardaki makinelerle, ofislerdeki mobilya ve bilgisayarlarla ve temel olarak sanayide üretilen hemen hemen her üründe, Rexroth verimli üretime katkı sağlar. Rexroth otomasyon çözümleri ile dünyanın başlıca opera salonları ve tiyatrolarındaki sahne teknolojilerinin bile hareketi ve kontrolü sağlanır.

Bosch Rexroth A.Ş. olarak Türkiye’de de elektrikli tahrik ve kontrol, endüstriyel/mobil hidrolik, doğrusal hareket ve montaj teknolojileri, pnömatik, yenilenebilir enerji ve servis olmak üzere tüm teknoloji alanlarında müşterilerimizin artan ihtiyaçlarına artan kalite ile cevap verebilmekteyiz. En önemlisi, Rexroth sadece bireysel teknolojiler değil entegre otomasyon çözümleri sunar ve böylece müşteri için teknolojik ve ekonomik faydaları bir araya getirir. Her şeyin tek bir kaynaktan sunulması, ara birim maliyetlerini düşürür ve mühendislik, satın alma, lojistik ve işletime sokmadan servise kadar tüm müşteri süreçlerini kolaylaştırır. Bu da tüm kullanım döngüsü boyunca ortaya çıkabilecek maliyetleri azaltır.

Servis departmanımız, tüm ürün gruplarında merkez servis ve bölge bayilerinin teknik desteği ile 7 gün 24 saat servis hizmeti vermektedir. Gebze TOSB’daki fabrikamızda 450 m2 alan üzerine kurulu servis bölümümüzde hidrolik pompa motor, oransal – servo valf, servo motor, ve servo sürücü tamiri - testi gibi farklı iş kollarında verilen hizmetlerin alanları birbirlerinden ayrılmıştır. Özellikle 90 kW pompa test istasyonu ile birlikte yeni fabrikamızda 200 kW kurulu güçte, açık ve kapalı çevrim pompa ve motor testini yapabileceğimiz yeni pompa test istasyonumuz devreye alınmıştır. Ayrıca, oransal ve servo valfleri test etmek üzere 55 Kw kurulu güçteki yeni valf test istasyonumuzu devreye aldık. Müşterişlerimizin memnuniyeti bizim için önemlidir. Bunun için Rexroth’ta servis bir teknik arıza ile başlamaz. Servis danışmanlık ile başlar ve uygulama tüm sistem çalışma ömrü boyunca devam eder. Bunun sonucu olarak, makina durmasına sebep olan arızalar başlangıçtan itibaren en aza indirilir. Eğer istenirse proje tasarımından başlayarak, devreye alma, modernize etme ile bakıma kadar her konuda size hizmet verilmektedir.

- Sahip olduğunuz kalite belgeleri nelerdir?

Rexroth, tüm ürün ve hizmetlerde kaliteye ifade eder. Müşterilerimizin sektör uygulamaları, Rexroth'un en yüksek kalitede ürün ve hizmet sunmasını gerektirir. Bu nedenle, kalite anlamında en iyi sonuçları verecek en son metotlar kullanılır. Bu nedenledir ki, Rexroth, Bosch grubu içerisinde deneyimli olmanın avantajına sahiptir. Amacımız, müşterilerimizin beklentilerini, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kalitesiyle, tam olarak karşılamaktır.

Kalite ve kalitenin iyileştirilmesi, yönetim kurulundan stajyerlere her çalışanın sorumluluğu ve nihai amacıdır.

Bu amaç doğrultusunda Rexroth, kurum genelinde sürekli iyileşmeyi sağlayan süreç odaklı bir kalite yönetimi benimsemiştir. Tüm Rexroth fabrikaları TÜV Süd sertifikasına sahiptir.

Türkiye’de Bosch Rexroth müşterileri ise artık Almanya’dan akrediteli olarak farklı iş kollarında tek elden servis hizmeti alabilmektedir. Bu sayede Türk ve bölge sanayisinin ve sanayicisinin üretim artışı hedefine paralel olarak servis hizmetleri yönündeki artan talepleri de aynı kalite korunarak tek elden karşılanabilmektedir.

- İhracat yaptığınız ülkeler var mı, varsa hangileri? Gelecek projeleriniz hakkında açıklama yapar mısınız?

Bosch Rexroth Türkiye, Avrupa ve Dünya’nın çeşitli bölgelerine ihracat yapmaktadır. 2009’da Bosch Rexroth tarafından yapılan atılımlardan bir tanesi silindir pazarındadır. Bosch Rexroth Hollanda’da 20 yıldır üretilen silindirler, Bosch üretim standartlarına sahip bir fabrikada değer katarak üretilme fırsatı çıkınca tamamen Gebze fabrikasında üretilmeye başlanmıştır. Buna göre Hollanda’da özellikle mobil hidrolik olmak üzere, endüstriyel presler, madencilik ve hatta deniz tabanı tarama gibi çok özel alanlarda üretim yapan müşterilerin ihtiyaçları Türkiye’den karşılanmaya başlamış ve devam edecektir.

Benzer bir diğer olumlu gelişme de “Golden Horn” adıyla anılan Bosch Rexroth didaktik set mühendisliği ve üretiminin Almanya merkezden Türkiye’ye kademeli geçişinin gerçekleştirilecek olmasıdır. Her iki proje de özellikle eğitim setlerinin Türkiye’de üretilip ihraç edilmesi Türk Sanayisi adına takip edilmesi gereken iki önemli atılımdır. Bu şekilde Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırımlar yerli üretim kapasitelerini artırmakta ve sanayinin gelişip canlanmasına, gelecek yatırımlara yol açmak adına katkıda bulunmaktadır.

Bosch Rexroth olarak hedefimiz müşterilerimize sadece elimizde var olan teknolojiyi sunmak değil, yenilikçi yönümüzü ön plana çıkararak onların hayallerini aşan teknolojik yeniliklerde de lider olmak ve sektördeki gelişmelere yön vermektir. Bu düşünce ile “The Drive&Control Company” sloganını benimsedik ve pazarlara ve alanlara odaklanan yeni bir yapıyla bu pazar değişimlerini yakalamaya hazırlanmaktayız. Bosch Rexroth, bütün hareketli uygulamalar, endüstriyel uygulamalar ve yenilenebilir enerjili işletme alanlarındaki etkinliklerini, rekabet kabiliyetini sürekli artırabilmek için yeni bir organizasyon yapısıyla bir araya getirecektir.

- Ürün geliştirme ve yenilik kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Yeni fikirlere açık olan Rexroth çalışanları sürekli olarak daha iyi çözümler ararlar. Bu sayede, Rexroth böylesine geniş bir yelpazede müşterilerine özel çözümler sunar.

Çalışanlarımız da yenilikler için gerekli olan yaratıcılığı sahip oldukları teknik bilgi birikimi ile birleştirirler. Rexroth, sistematik bir ürün mühendisliği prosesi sayesinde, benzersiz bir yenilik kültürünü destekler. Rexroth tüm dünya çapında sahip olduğu yüksek satış danışmanlığı beceriyleriyle müşterileri için farkedilir bir şekilde katma değer yaratır. Her uygulama alanı için en iyi çözümleri sunar.

Rexroth bünyesinde dünya genelinde Araştırma ve Geliştirme bölümünde çalışan yaklaşık 2,000 personel, 3,600 patentlik bir stoktan sorumludur. Bunun yanında onay bekleyen 2,200 patent de göz önünde bulundurulduğunda, bu teknolojik ve maliyet optimize edici inovasyonların kanıtıdır.

- 2010 yılı ile ilgili hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

2008 yılının son çeyreğinde başlayan, etkileri 2009 yılında da devam eden küresel mali krizin yarattığı durgunluk döneminde Bosch Rexroth olarak yatırımlarımıza odaklandık. Yeni merkez binamız ve Bursa’daki üretim üssümüzü önümüzdeki dönemlerde artacak taleplere en mükemmel şekilde cevap verecek şekilde hazırlıyoruz. Gerek üretim kapasitemizi gerekse servis kapasitemizi ve kalitesini artırdık. Böylece hedefimiz öncesinde olduğu gibi önümüzdeki dönemlerde de elektrikli tahrik ve kontrolü, endüstriyel/mobil hidrolik, doğrusal hareket ve montaj teknolojileri, pnömatik ve servis olmak üzere tüm teknoloji alanlarında müşterilerimizin artan ihtiyaçlarına artan kalite ile cevap verebilmektir.

Dünya çapındaki ekonomik kriz pazardaki değişimleri öngörüldüğü gibi yüksek oranda hızlandırdı. Bosch Rexroth olarak hedefimiz müşterilerimize sadece elimizde var olan teknolojiyi sunmak değil, yenilikçi yönümüzü ön plana çıkararak onların hayallerini aşan teknolojik yeniliklerde de lider olmak ve sektördeki gelişmelere yön vermektir. Bu düşünce ile “The Drive&Control Company” sloganını benimsedik ve pazarlara ve alanlara odaklanan yeni bir yapıyla bu pazar değişimlerini yakalamaya hazırlanmaktayız. Bosch Rexroth, bütün hareketli uygulamalar, endüstriyel uygulamalar ve yenilenebilir enerjili işletme alanlarındaki etkinliklerini, rekabet kabiliyetini sürekli artırabilmek için yeni bir organizasyon yapısıyla bir araya getirecektir.

2009 kriz yılında dünya çapında belirgin ölçüde düşen ticaret hacminin kriz öncesi seviyeye dönüşü, zaman alacaktır. Frankfurt'ta düzenlenen 2009 ticaret yılı firma rakamlarının sunumunda Bosch Rexroth AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Albert Hieronimus’un da belirttiği gibi, "Önümüze bakıyoruz ve 2010 yılında Bosch Rexroth olarak yeniden büyüme kaydedeceğiz.".

Bosch Rexroth AG tahrik ve kontrol teknolojileri alanında dünyanın önde gelen uzman firmalarından biridir. Firma, mobil uygulamaların yanında endüstriyel ve fabrika otomasyonunda kullanılan makinaların tahrik, kontrol ve hareket ettirilmesi konusunda 500.000’den fazla müşteriye Rexroth markası ile özel çözümler sağlamaktadır. The Drive & Control Company sloganı ile Bosch Rexroth, 80’den fazla ülkede ürün ve sistemler geliştirmekte, üretmekte ve sanayiye sunmaktadır. Bosch Grubu’na dahil olan firma 2009’da yaklaşık 34.200 çalışanı ile yaklaşık 4,1 milyar Avro ciro elde etti.

Kaynak: LOJİPORT

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim