• BIST 9548.09
  • Altın 2492.789
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.5396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Bosch'a 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'

Bosch'a 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'
Bosch'un Bursa'daki Dizel ve Benzinli Sistemler Fabrikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’ne layık görüldü.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch’un Bursa’daki Dizel ve Benzinli Sistemler Fabrikası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nü aldı.

Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü ile özel ve kamu sektöründe işyerlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bilinç düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Ödül, çeşitli kurumların temsilcilerinin bulunduğu jüri tarafından yapılan değerlendirmeyle veriliyor. Bosch’un Bursa’daki Dizel ve Benzinli Sistemler Fabrikası, taahhüt, eğitim fırsatları, ayrımcılık karşıtı mekanizmalar, işe alım, kariyer planlaması, terfi süreci ve eşit işe eşit ücret kriterleri üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda ödüle layık görüldü.

Bosch Grubu kadın çalışanlara fırsat eşitliği tanıyor

Kadın çalışanlar için fırsat eşitliğinin garanti altına alınması Bosch’un dünya gündemindeki önceliklerden biri olmaya devam ediyor. Grup, şirket politikası olarak istihdamda kadın çalışanlara fırsat eşitliği sağlanması için çalışmalar yürütüyor. Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Fabrikası, Bursa’da ve Metal Sektörü’nde, geçtiğimiz yıl KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket olmuştu. Bosch global olarak, 2020 yılına kadar kadın yönetici oranını da yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor. Bunun dışında özellikle teknik alanda kadın çalışanın işe alınmasında fırsat eşitliği sağlanmasına önem veren Bosch, yoğunluklu işe alım yapılan üniversitelerin kadın öğrenci mezuniyet yüzdesinden yüzde 20 daha fazla kadını teknik pozisyonlara yerleştirmeyi hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim