• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bosna Hersek Türkiye'den uçak istiyor

Bosna Hersek Türkiye'den uçak istiyor
Güvenlik Bakanı Sadik Ahmetoviç, yangınların söndürülmesi için Türkiye'den söndürme uçağı talep ettiklerini açıkladı...

 

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Ahmetoviç, yaptığı açıklamada, bugün itibariyle ülke genelinde yeniden ciddiyet kazanan yangınların söndürülmesine yardımcı olması amacıyla Türkiye'den yangın söndürme uçağı talep ettiklerini, bu yöndeki taleplerini de Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'ne ilettiklerini söyledi.

Türkiye'den büyükelçilik vasıtasıyla yardım istediklerini, ancak bunun ne kadar zaman alacağını bilmediklerini ifade eden Ahmetoviç, "içinde bulundukları durumun aciliyeti nedeniyle yardım talebine olumlu cevap almayı umduklarını" kaydetti.

Bakan Ahmetoviç, Rusya'nın Saraybosna Büyükelçisi'yle de görüştüğünü ve iki gündür Bosna'daki yangın söndürme çalışmalarına katılan Rusya'ya ait helikopterin birkaç gün daha kalmasını istediğini aktardı.

Ahmetoviç, bugün yaptıkları toplantıda, Bosna'daki yangınlara farklı ülkelerden nasıl yardım sağlanabileceğinin görüşüldüğünü belirtti.

YANGINLAR YENİDEN BAŞLADI

Konyits şehrinin itfaiyeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Husein Hociç de Bosna'nın güneyinde kontrol altına alınan yangınların öğleden sonra artan sıcaklıkların etkisiyle tekrar başladığını belirtti.

Konyits, Mostar ve Trebinye şehirlerinde yeniden aktif hale gelen yangınlarda çok sayıda yangın söndürme ekipmanının kullanılamaz duruma geldiğini ifade eden Hociç, "kendilerinin de canlarını son anda kurtarabildiklerini" anlattı.

Söndürme çalışmalarına katılan Silahlı Kuvvetlere ait helikopterin öğleden sonra da çalışmalarına devam edeceğini belirten Hociç, tek helikopterin yangınların söndürülmesi için yeterli olamayacağının altını çizdi.

Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan ve Karadağ'da etkili olan orman yangınlarında binlerce dönüm orman ve tarım arazisi hasar gördü. Yangınlar, tarım ve ormancılığın yanı sıra turizm sektörüne de büyük zarar verdi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim