• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Boydak Holding, İDO'dan vazgeçti

Boydak Holding, İDO'dan vazgeçti
Boydak'ın Rusya ve Ukrayna'da 20 milyona satın iki fabrika, grubun 'dışardaki' ilk üretim yatırımı... Holding'in CEO'su Memduh Boydak, 'İş Bankası'nın Bank Sofia'yı alması da bizi yüreklendirdi' diyor.

Boydak Holding, İDO'dan vazgeçti

Boydak'ın Rusya ve Ukrayna'da 20 milyona satın iki fabrika, grubun 'dışardaki' ilk üretim yatırımı... Holding'in CEO'su Memduh Boydak, 'İş Bankası'nın Bank Sofia'yı alması da bizi yüreklendirdi' diyor.

Boydak Holding, Rusya ve Ukrayna operasyonuyla yurtdışında ilk mobilya üretim yatırımını gerçekleştirdi. Satın alma karşılığında Polonyalı Forte SA'ya 20 milyon dolar ödenecek. Boydak, panel mobilya üretimine ilave olarak yatak, kanepe ve oturma gruplarından oluşan döşeme mobilya ve ev tekstili imalatı yapacak. Önceki gün bir akşam yemeğinde buluştuğumuz Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, böylesi zor iki pazarda üretim yapacaklarına dikkat çekiyor. Rusya ve Ukrayna'ya yatırım kararı alırken bölgedeki Türk girişimlerinden etkilenildiğini anlatan Boydak 'Bölgede birçok Türk markası var. İş Bankası'nın Bank Sofia'yı alması da bizi yüreklendirdi, cesaretlendirdi' diyor.

Kuzey Irak 2012'de başlar

Boydak, 'Kuzey Irak'ta da bir ortaklık kurup üretime geçme planımız var. Yüzde 50-50 ile uygun bir ortaklık üzerinde çalışıyoruz. Aksilik olmazsa 2012 içinde oradaki faaliyetimiz başlar. Şu an Dohuk'ta yatırımımız var. Oranın faaliyete geçmesiyle 500 kişilik istihdam yaratacağız. Şu anda Rusya, Ukrayna ve Irak olmak üzere üç ülkede faaliyete başlıyoruz. Burada olayları bir test edelim, sonrasında inşallah devam edeceğiz' dedi.

İDO'dan vazgeçtik, matematiğe uymuyor

İDO özelleştirmesiyle ilgili olarak daha önceleri Boydak Grubu istekli olduklarından bahsetmişti. Memduh Boydak'a sorulan sorulardan biri de İDO'nun satışıydı. Memduh Bey'in açıklamalarına bakılırsa İDO'dan en azından şimdilik vazgeçilmiş görünüyor: 'Orada da boyumuzu aşacak bir yapı var. Değerler gerçekten matematiğe pek uymuyor. Deniz taşımacılığı bizim bilmediğimiz bir saha olduğu için bazı öngörülemeyen riskler de var. Bu risklerden ve değerlerin yüksek olmasından dolayı sakin kalmayı tercih ettik. Yönetim olarak daha iyi bildiğimiz işlerde yoğunlaşalım yönünde karar aldık.'

Kayseri'den Japonya'yı izliyor!

BOYDAK Holding CEO'su Mehduh Boydak aynı zamanda, Japonya'nın Kayseri Fahri Konsolosluğu'nu da yürütüyor. Japonya'daki deprem v tsunami felaketine dair gelişmeleri dikkatle izlediklerini anlatan Memduh Boydak, 'Büyük bir facia... Duruma göre ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmak için çalışıyoruz' dedi.

Bu yıl 500 kişiye daha iş verecek

Memduh Boydak, 2010 yılında 850 milyon lira ciro yapan Hes Kablo'yu bu sene halka açmayı planladıklarını, SPK'ya kote olan Hes Kablo'nun grubun bünyesi içindeki şirketler arasında şu anda yapısı halka açılmaya en müsait şirket olduğunu belirtti. Toplam istihdam rakamlarının 11 bin 500 olduğunu söyleyen Boydak, bu yıl ilave 500 istihdamları olacağını kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim