• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Boytrans'ın tercihi DAF ve TIRSAN’dan yana

Boytrans'ın tercihi DAF ve TIRSAN’dan yana
Boytrans, 1996 yılında başladığı işbirliğine yeni aldığı 10 adet DAF CF Çekici ve 20 adet TIRSAN Perdeli Maxima Semi Treylerleri devam etti.

Boytrans'ın tercihi DAF ve TIRSAN’dan yana

Boytrans, 1996 yılında başladığı işbirliğine yeni aldığı 10 adet DAF CF Çekici ve 20 adet TIRSAN Perdeli Maxima Semi Treylerleri devam etti.

Mobilya sektörünün bilinen markalarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding A.Ş şirketlerinden Boytrans Lojistik, tercihini DAF ve TIRSAN’dan yana yaptı. 1996’da ilk alımlarını yine aynı iki markadan yapan firma, Tırsan Adapazarı Fabrikası’nda gerçekleştirilen törenle filosuna 10 adet DAF çekici ve 20 adet de Tırsan perdeli treyler ekledi. Törene TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Boytrans Genel Müdürü Vekili Kenan Kızılkaya ile TIRSAN Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Altun katıldı.

“İhracatımız yüzde 380 arttı”

Çetin Nuhoğlu, iç pazarda yaşanan hareketlenmenin kiriz öncesi dönemlere benzediğini belirterek, TIRSAN’ın Mart ayında 552 adet treyler üretmeyi planladığını kaydetti. Nuhoğlu “TIRSAN’ın 2011 Ocak- Şubat aylarında yaptığı ihracatın geçen yılın aynı aylarına oranla yüzde 380 arttı” dedi.

“Aynı renk 10 aracı bir araya getiremedik”

Kayseri’deki satışlarımız Türkiye ortalamasının çok üstünde diyen Nuhoğlu, “Ancak Çekici bulamıyoruz. Aynı renkten 10 aracı bir araya getiremedik. Bunun nedeni DAF’ın Avrupa’da pazar lideri olmasından kaynaklanıyor. Özellikle Almanya’da DAF markası yok satıyor. Bende son birkaç gündür Avrupa’da karayoluyla yolculuk yaptım. Yollarda giderken yaptığım gözlemlerde çok sayıda DAF çekici gördüm” şeklinde konuştu.

“AR-GE merkezi açıyoruz”

Türkiye hem bölgesinde hem de sahip olduğu otomotiv sektöründeki yetkinlikle bir avantaja sahip diyen Nuhoğlu, Tırsan’ın bu konuda çok deneyimli bir marka olduğunu söyledi. Nuhoğlu: “Türkiye ARGE merkezi olan 87 kuruluş var. Tırsan ilk defa treyler sanayinde 28’inci sırada yer alarak ARGE merkezi belgesi aldı.Bu durum önemli bizim için. Çalışmamıza 2008 Temmuz’da başladık. 2011 yılının sonuna kadar bu merkezimizi İstanbul’da açmış olacağız” diye konuştu.

“İlk göz ağrımız”

Toplantıda bir konuşma yapan Boytrans Genel Müdürü Vekili Kenan Kızılkaya, “Bizim ilk göz ağrımız DAF ve Tırsan’dır. İlk 10 araçla başladığımız 1996 yılından bu yana tercihlerimizi hep bu iki markadan yana kullandık. Bunun nedeni, aldığımız satış sonrası hizmet desteği, ekonomik olması ve yedek parçasının kolay bulunmasıdır” ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim