• BIST 9539.08
  • Altın 2487.908
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.7538
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Bozankaya IAA 2014'ü elektrikleyecek

Bozankaya IAA 2014'ü elektrikleyecek
Bozankaya, raylı sistem, ticari araç tasarımı ve üretiminde yaptığı yatırımlarla emin adımlarla ilerlerken Almanya Hannover'de düzenlenecek IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda yepyeni bir aracını tanıtacak.

Raylı sistem ve ticari araç tasarımında önemli Ar-Ge yatırımları yaparak, yerli üretimi ile ön plana çıkan Bozankaya, 25 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında Hannover’de düzenlenecek olan IAA Ticari Araç Fuarı’nda yeni elektrikli otobüsünü dünyaya tanıtacak. E-Bus lansmanını özellikle global arenada yapmayı tercih eden Bozankaya, E-Bus ile IAA 2014’e imzasını atacak. 
 
Akü sistemi, Bozankaya GMBH tarafından geliştirilen E-Bus’ın üretimi ise Bozankaya A.Ş. tarafından yapılıyor. Elektrikli otobüslerde en önemli konu olan Akü sistemi, Avrupa ve Amerika’da toplu taşımacılıkta kullanılan ve dayanıklılık gerektiren sistemler için merkez haline gelen Bozankaya GMBH tarafından geliştirildi. Bozankaya’nın IAA 2014’te lanse edeceği E-Bus şarj edilebilir elektrik (akü) ile çalışan, 10.7 m uzunluğunda, üç kapı sayesinde hızlıyolcu indirme-bindirme olanağı sağlayan, süper alçak tabanlı, 25 kişi oturma kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunuyor.
 
 
Almanya ’da Ar-Ge mevcut 
 
Bozankaya Genel Müdürü Aytunç Günay, fuar öncesi yaptığı açıklamada; “Bozankaya’nın tasarımı ve üretimi olan E-Bus için üç yıldır çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi elektrikli otobüslerde Akü sistemi oldukça önemli. Bozankaya E-Bus’ın akü sistemi, Almanya’da bulunan diğer bir Ar-ge merkezimiz Bozankaya GMBH tarafından çok özel bir sistem ile geliştirildi. E-Bus toplu taşımacılık alanında çok önemli bir adım. Bu nedenle özellikle ticari araçlar alanında dünyanın en önemli buluşması olan IAA’da aracımızın lansmanını yapmaya karar verdik. E-Bus aracımız ile global bir açılım yaparak Türkiye ’ye de dikkatleri çekeceğimize inanıyoruz,” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim