• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bozankaya yılın şirketi

Bozankaya yılın şirketi
Frost & Sullivan, Bozankaya'nın raylı sistemler ve trambüs üretiminde gösterdiği başarıyı ödüllendirdi. Bozankaya, yerli E-bus ve Türkiye'deki ilk yerli Trambüs üreticisi olarak Avrupa'da yılın şirketi olarak seçildi.

Toplu taşıma alanında raylı sistemler ve trambüs üretimi için yapılan en yeni pazar analizleri doğrultusunda Bozankaya A.Ş.,dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından biri olan Frost & Sullivan tarafından demiryolu ve karayolu taşımacılığı sektörlerindeki eksiklikleri işaret etmesi nedeniyle “2015 Avrupa ’da Yılın Şirketi Ödülü”nün sahibi oldu. Sektördeki deneyimi ve tasarım aşamasından nihai aracın üretimine kadar gösterdiği başarısı Bozankaya'nın dünya çapında bir üretici olma yolunda ilerlemesini sağlıyor. Ayrıca, tüm tasarım ve üretim sürecinde gerekli çözümleri kendi bünyesinde barındırması şirkete taşımacılık sektöründe büyük avantaj kazandırıyor.

Tüm dünyada şehirler ve yerel yönetimler, en ideal toplu taşımacılığın sağlanması, trafik sıkışıklığının azaltılması ve yatırımların etkin kullanımı için alternatif araç ve alt yapı çözümleri üzerinde duruyor. Bu doğrultuda, otobüs, trambüs, tramvay ve metro araçları gibi çoklu ulaşım seçeneklerinden oluşan Bozankaya’nın geniş ürün yelpazesi, şehirler için ideal çözümler oluyor. Bozankaya, şehirlerin toplu taşımacılık ihtiyaçlarına göre gerekli emisyon normları ve yatırım konularına odaklanarak her şehir için uygun çözümleri sunuyor.

2014 yılında, Bozankaya ilk doğal gaz (CNG) ile çalışan TCV Karat otobüslerini Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. Bunun sonucunda yakıt maliyetleri ve emisyonlarda önemli bir azalma sağlandı. Bozankaya, CNG otobüslerin yanı sıra, elektrikli otobüsünü de (E-Bus Sileo) yakın zamanda uluslararası arenada tanıttı. E-Bus Sileo, azami 300 km yol gitmesine olanak sağlayan Bozankaya'nın 200 kWh kapasiteli (SCL) batarya sistemi ile çalışıyor. Bozankaya'nın bir diğer önemli altyapı yatırımı ise trambüs araçları oluyor. Trambüsün çalışma prensibi tramvaya benzerken, lastik tekerlekli olmasıyla tramvaylardan ayrışıyor. Bozankaya’nın üretimi olan %100 alçak tabanlı trambüsler, altyapı yatırımındaki avantajlarından dolayı çoğunlukla bir milyondan az nüfuslu şehirlerde kullanılmak üzere öneriliyor.

Bozankaya yine 2014 yılında tamamıyla Türk mühendislerden oluşan bir ekip ile ilk yerli yüzde 100 alçak tabanlı tramvay tasarımını da tamamladı. Yürütülen Ar-Ge çalışmaları sayesinde, 33 metre uzunluğunda, çift taraflı sürüş özelliğine sahip ve 5 modülden oluşan yüzde 100 alçak tabanlı tramvay aracının üretimine başlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi için üretilen ve ilk 30 adedi 2015 ve 2016 yılları içerisinde teslim edilecek olan bu tramvaylar, uluslararası standartlara uygun şekilde şehrin ulaşım problemlerine çözüm olacak.

Frost & Sullivan Araştırma Analisti Krishna Achuthan konuyla ilgili açıklamasında; "Lider Alman çekiş sistemi üreticisi ile birlikte Bozankaya, iki cer motorlarındaki 160 kW’lık sürekli üretimi ile güçlendirilmiş dört akslı çift körüklü trambüs araçlarını üretti. Aracın dizel jeneratör ünitesi o kadar iyi enerji üretmektedir ki araç gerek duyulduğu durumlarda kablosuz olarak çalışmaya devam edebilmektedir," diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim