• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bozankaya'dan Konya'ya 60 adet otobüs

Bozankaya'dan Konya'ya 60 adet otobüs
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımacılık hizmetlerini geliştirme çalışmaları çerçevesinde Bozankaya Grup’tan 60 adet TCV Karat CNG otobüsü teslim aldı.

Türkiye’nin en düşük yakıt maliyetine sahip otobüsü olan TCV Karat CNG, Bozankaya Grup Ankara Tesisleri’nde üretiliyor. Konya halkı için daha konforlu ve çevreci bir toplu taşımacılık vadeden TCV Karat CNG, düşük yakıt maliyetiyle dikkat çekiyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi, CNG motorlu ve yüksek taşıma kapasiteli, 12 metrelik 60 adet TCV Karat otobüsü hizmete sunuyor. Bozankaya Grup, ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, TCV Karat CNG otobüslerinin dolumu için ihale kapsamında 100 araçlık bir doğalgaz dolum istasyonu da teslim ediyor. 

Türkiye’nin en düşük maliyetli toplu taşımacılığı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde!

TCV CNG Karat, dizel bir otobüse göre yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da çevreye duyarlı taşımacılığın yanı sıra ekonomik ulaşım anlamına geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, kamu kurumlarına sağlanan özel fiyat ile doğalgazın metreküpünü yaklaşık 1 TL’den satın alması ve Türkiye’de ilk kez Karat CNG’de kullanılan 6,7 lt’lik özel motor sayesinde kilometredeki gaz tüketiminin 50 kuruşa düşmesi öngörülüyor.

Konya’da modern ve ekonomik toplu taşımacılık sistemlerini hedeflediklerinin altını çizen  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, teslimat töreninde yaptığı açıklamada; “Konya ilimiz, Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en büyük, nüfus bakımından ise 7. büyük şehridir. Günde ortalama otobüs ile 200.000 tramvay dahil 320.000 kişinin toplu taşıma kullandığı ilimizde, toplu taşıma konusundaki yenilikler büyük önem arz etmektedir. Tercihlerimizi her zaman çevre dostu çözümlerden yana kullanıyoruz. Konya’da ulaşım sistemlerinin, vatandaşlarımızın ekonomik, hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaşımına öncelik verilerek planlanması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, TCV CNG otobüslerini tercih ettik. Yeni araçlarımızın tüm Konya halkına hayırlı olmasını temenni ederiz,” dedi. 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin CNG motorlu otobüsleri tercih etmesiyle ileriye yönelik bir karar aldığının altını çizen TCV Genel Koordinatörü O.İlker Yılmaz açıklamasında; “Özellikle CNG Karat ile  yerel yönetimlerin hem verimlilik, hem de tasarruf beklentilerini en iyi şekilde karşılıyoruz. Otobüslerimiz, en son teknoloji ve güvenlik sistemleriyle donatılmış olup, gerek sürücü gerekse yolcularımız için konforlu bir seyahat sunmakta ve işletme maliyetlerinin de çok ciddi oranda düşürülmesini sağlamaktadır,” dedi.

Güvenli, çevreci ve ekonomik olma avantajları ile tüm dünyada ön plana çıkan sıkıştırılmış doğalgazlı araçlar (CNG), Konya Büyükşehir Belediyesi’nin de tercihi oldu. Modern tasarımıyla, çağdaş şehir yaşantısı için geliştirilmiş olan 12 metre uzunluğundaki TCV Karat CNG, MAN’ın 206kW’lık CNG motoru ve Allison tam otomatik şanzımanıyla donatılıyor. TCV Karat CNG’nin 27 oturan, 72 ayakta toplam 99 yolcu ile yüksek taşıma kapasitesi bulunuyor. TCV Karat CNG, alçak tabanı ile gerek araç içi dolaşım, gerekse iniş-biniş kolaylığı açısından bedensel engelli yolcuların güvenli ve rahat yolculuk yapabilmeleri için de tasarlanıyor.

Belediyelere yönelik her türlü ihtiyaca çözüm sunan Bozankaya Grup, TCV markasıyla lastik tekerlekli toplu taşıma araçları, Bozankaya A.Ş. olarak ise raylı sistem ve elektrikli araçları tasarlıyor ve üretiyor. Graepel Bozankaya Engelli Lifti, Mekanik Rampa, Solar-Durak vb. ürünler sunarken; Alfa Solar Güneş enerjisinden elektrik üretimine yarayan fotovoltaik paneller sayesinde belediyelerin kendi elektriklerini üretebilecekleri sistemler geliştirip kuruyor. 

karat2.jpg

karat3.jpg

karat4.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim