• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Bozcaada’dan dönüş rezervasyonu tatilciyi rahatlattı

Bozcaada’dan dönüş rezervasyonu tatilciyi rahatlattı
Çanakkale'nin ’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki tatil beldesi Bozcaada’da, özellikle hafta sonu dönüş yolunda oluşan araç yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar, rezervasyon sistemi sayesinde çözüme kavuştu.


Yaz aylarında İstanbullular başta olmak üzere pek çok kişinin tatil için tercih ettiği yerlerin başında gelen Bozcaada’ya değişik zamanlarda geçiş yapanların dönüş yolculuğu çoğunlukla çileye dönüşüyordu. Özellikle de hafta sonları ve bayram tatili dönüşlerinde Ada’da büyük bir araç yoğunluğu yaşanıyor, güzel bir tatil, araç kuyrukları nedeniyle kabusa dönüşüyordu.

Geçtiğimiz günlerde İlçe Trafik Komisyonu’nun aldığı kararla Bozcaada’dan dönüşlerde araçlar için rezervasyon sistemi başlatıldı. Rezervasyonu olmayan araçların Ada merkezine alınmaması nedeniyle merkezdeki trafik keşmekeşi sona erdi. Yeni uygulama ufak tefek eksiklikler haricinde Ada halkı ve turistlerden tam not aldı.

REZERVASYONDAN 1 SAAT ÖNCESİNE KADAR TATİLE DEVAM

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gestaş’ın uyguladığı rezervasyon sisteminin İlçe Trafik Komisyonu’nun aldığı kararların bir ayağını oluşturduğunu belirterek, "Biz Bozcaada’da yaşayanlar olarak son 5-6 yıldır araç yoğunluğundan dolayı halkımızın, esnafımızın ve misafirlerimizin Ada içerisinde rahat hareket edemediğini ve çok zorluklar yaşadığını gördük. Ada dönüşünde rezervasyon uygulamasında ilk aşamada bazı zorluklar olabilir. Bu sistem tam olarak oturduğunda Ada’nın trafiği rahatlayacak. Önceden ,özellikle pazar günleri ve bayram tatili dönüşlerinde, misafirlerimiz çok erken saatte araçlarını gemi sırasına bırakmak zorunda kalıyorlardı. Bu sistemde saat 16.00’ya rezervasyonu yaptıran misafirimiz saat 15.00’e kadar tatiline devam edebilecek. Sabahın erken saatlerinde aracını kuyruğa bırakıp, yarım saatte bir takip etme zorunluluğu ortadan kalkacak. Ada merkezini araç trafiğine kapattık. Bunun olumlu geri dönüşlerini almaya başladık" dedi.

BOZCAADA’DA TATİLİN TADINI ÇIKARIYORLAR

Tatil için Bozcaada’ya gelenlerden Yağmur Ayaz, uygulama hayata geçirildikten sonra Bozcaada’ya ilk geldiğinde randevu yaptırmadığını belirterek, "Bu yüzden sıkıntı yaşamıştım. Bundan sonra randevu yaptırmayı asla unutmam. Genel hatlarıyla güzel bir uygulama olmuş. İstediğiniz saatte randevu alarak Ada’dan sorunsuz bir şekilde ayrılmak gerçekten güzel" dedi.

Bilge Mutlu adlı vatandaş ise, "Bu sistem sayesinde artık gemide yer var mı yok mu, sıra bize ne zaman gelir kaygısı yaşamıyorum. Bozcaada’da tatil yapmanın tadını sonuna kadar çıkarıyorum" dedi.

Gestaş yetkilileri ise, tatilcilere yoğunluk olma olasılığına karşı araç rezervasyonlarını dönüş tarih ve saatleri belli ise günler öncesinden veya kullanmak istenilen sefer saatinden hafta içi en geç 2 saat öncesinden, hafta sonu ise en geç 4 saat öncesinden çağrı merkezinden yaptırmaları gerektiğini bildirdi. Hafta sonu Bozcaada dönüşü rezervasyonu olmayan araçların geçişlerine ise saat 20.00’den sonra izin verileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim