• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Bozdağ, Airbus A330 uçağını yalanladı

Bozdağ, Airbus A330 uçağını yalanladı
ÖTV’deki rekor zammı savunmak için yurttaşa “Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin" diyen ve ardından 200 milyon dolara VIP uçak satın alan Başbakan'ı Bekir Bozdağ savundu.

BÖYLE BİR UÇAK YOK!

ÖTV’deki rekor zammı savunmak için yurttaşa “Kalkıp da Porsche kullanacağına Fiat’a bin" diyen ve ardından 200 milyon dolara VIP uçak satın alan Başbakan'ı Bekir Bozdağ savundu.

"Harcamayı biraz daha düşür” çağrısında bulunan, ancak kendisine Fransa’dan Airbus A330 uçak alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı “buhar” oldu. 

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Böyle bir uçak yok” dedi.

Erdoğan’ın yurtdışı gezilerinde daha büyük bir uçağa gereksinim duyması nedeniyle bir süre önce yeni bir Airbus A330 uçak alınmıştı.

Uçağın park edileceği bir hangarın bulunmaması nedeniyle Esenboğa yerleşkesinde dev bir hangar inşaatı da eşzamanlı olarak başlatılmıştı. VIP donanımlar hariç 200 milyon dolar olan ve vergilerden muaf tutulduğu için örneklerine göre “daha ucuza” gelmesi planlanan uçağın bu yıl içinde teslim edilmesi bekleniyordu.

CHP’li Aytun Çıray da, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde “Sayın Başbakan’a alınan bu yeni uçağın fiyatı ne kadardır, basının yazdığına göre yeni alınan Fransız-Alman ortak yapımı Airbus A330 uçağa VIP donanım yapılmakta imiş. Bu donanımın devlete maliyeti ne kadar olacaktır?” sorularına yanıt istemişti.

Erdoğan adına sorulara yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, yanıtında Airbus firmasına yapılan siparişle ilgili bir bilgi bulunmadığını ifade etmişti. Çıray’ın “Airbus A330” vurgusuna karşın Bozdağ “Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır” dedi.

(Cumhuriyet)

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim