• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Bozkurt: Elektrikli oto için 10 yıl gerekir

Bozkurt: Elektrikli oto için 10 yıl gerekir
Elektrikli otoda teknolojinin henüz tam anlamıyla yeterli olmadığı bildirildi.

Elektrikli oto için 10 yıl gerekir

Elektrikli otoda teknolojinin henüz tam anlamıyla yeterli olmadığı bildirildi.

Adana’da Toyota Plaza Mıçı’nın açılışına katılan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için en az 10 yıla ihtiyaç olduğunu söyledi. Bozkurt, çevreci teknolojilerin desteklenmesi gerektiğini, ancak hazır olmayan teknolojinin hayal kırıklığı yaşatabileceğini belirterek, elektrikli otomobillerin bugünkü teknolojiyle konfor sunmaya hazır olmadığını anlattı. Bozkurt şöyle konuştu:

Klimayla 40 dakika

“Toyota elektrikli otomobilin ilk icatçısı. Ancak, şu an dünyada hiçbir ülkenin elektrikli otomobile alt yapısı hazır değil. Aynı zamanda otomobilin içindeki pil teknolojisi aradığımız konforu sunmaya hazır değil. Bir otomobil düşünün, klimayı açtığınız zaman 40 dakika yolculuk yapabiliyorsunuz. Bugün Türkiye’de bu şartlardaki bir otomobili kaç kişi alır ve kullanır.”

6’ncı basamağa sıçrıyoruz

Toyota’nın yeni teknoloji söz konusu olduğunda ilk tercihinin hala hibrid otomobiller olduğunu belirten Bozkurt, elektrikli otomobillerin pillerinin geliştirilene kadar 100 kilometreye 2.6 litre yakıt yakan hibrid otomobillerin tercih edilebileceğini söyledi. Bozkurt, “Elektrikli otomobilde 1’inci, 2’nci basamağı görmeden 6’ncı basamağa sıçramaya kalkışırsak bir yerde ayağımız takılır, düşeriz gibi geliyor ama hibrid öyle değil. 2 motoru birden olan ve kendi kendini şarj ettiği için bu sıkıntıları yaşamayan bir teknoloji” diye konuştu.

Henüz çok erken

Dünyada ilk hibrid otomobil satan marka olduklarını hatırlatan Bozkurt şunları anlattı: “Modellerimiz 14 yıldır dünyanın her yerinde satılıyor. Elektrikli otomobil teknolojisini yadırgamıyor ve destekliyoruz. ’Bu yıl herkes elektrikli otomobil alır ve herkes bu otomobillerle seyahat eder’ demek bu çok zor. Elektrikli otomobil alıp Adana’dan Ankara’ya doğru yol alırken kaç kez durup şarj edeceğinizi düşünüp yola çıkmanız gerekiyor. Bu yüzden henüz çok erken.”

Hibridler desteklenmeli

Çevreci teknolojilerin desteklenmesinin çok güzel olduğunu ancak gerçekçilikten uzaklaşılmaması gerektiğini kaydeden Bozkurt, “10 yıl, 20 yıl sonranın teknolojisine hazırmışız gibi sunmamız, hayal kırıklığı yaşamamıza neden olur. Hibridlerin vergi sisteminde de desteklenmesi gerekiyor. Bu desteğin çıkmasını bekliyoruz. elektrikli otomobillere destek geldi ama hibridlerle ilgili çalışmayı sürdürüyorlar” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim