• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Bozkurt: Pazarla ilgili tahmin yapmak zor

Bozkurt: Pazarla ilgili tahmin yapmak zor
Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarı ve piyasalarla ilgili tahmin yapmanın zor olduğunu belirtti.

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarı ve piyasalarla ilgili tahmin yapmanın zor olduğunu belirtti.

Döviz kuruyla ilgili 3 bankadan tahmin istediklerini ve 3 farklı rakam aldıklarını belirten Bozkurt, şunları söyledi: "Herkes ilk yarı pazarın hareketsiz geçeceğini, yılın ikinci yarısında canlanacağını öngörüyor. Bu tahmin yapılırken, 'Avrupa Bölgesi'ndeki kriz aşılır.' deniyordu. Ancak AB krizi hâlâ çözülemedi, gelecek belirsiz. Kur tahmini yapmak, piyasaların geleceğini kestirmek zor. Birçok kriter var." Toyota Türkiye'nin geçen yıl 38 bin araç sattığını hatırlatan Ali Haydar Bozkurt, bu yıl 30 binden 38 bin adede kadar gidebileceklerini ama 33 bin gibi bir rakam beklediklerini kaydetti.

Geçen yıl Kibar Holding bünyesindeki tüketici finansman şirketi Assan Finans'ı satın alan Toyota'nın Türkiye temsilcisi Suudi ALJ Grubu, müşterilerine kredi vermeye hazırlanıyor. Eylül'den itibaren otomotiv için kredi sağlayacak şirket, için Bozkurt, "Hedefimiz operasyonun eylülde başlaması. Toyota Finans, satışlarımıza önemli katkı sağladı. Akbank ve Teb Cetelem kredileriyle satışlarımızın yüzde 70'ini kredilendirdik. Müşterilerimize 30 dakikada kredi verdik. ALJ Finans'la bunu daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Otomobil satın alırken tüketici cebinden çıkaracağı takside bakıyor. '230 lira taksitle araç sahibi olacaksınız' dediğimiz zaman cazip geliyor. ALJ Finans'ın farkı kendi şirketimiz olması." dedi.

Bu yıl 3 yeni modeli pazara sunacak Toyota, ilk olarak bu hafta makyajlı Avensis'i yola çıkardı. 56,9 bin lira balangıç fiyatı olan D sınıfı otomobilde 1.6 litrelik ve 2 litrelik benzinli, 2 litrelik dizel motor seçenekleri bulunuyor. Markanın sürprizi ise efsane Celica'nın boşluğunu dolduracak olan GT-86 olacak. Haziranda gelecek araçtan 200 adet satılması planlanıyor. Subaru'yla ortak geliştirilen araçta 200 beygir gücünde 2 litrelik boxer motor bulunuyor. GT 86, arkadan itişli olmasıyla da dikkat çekiyor. Marka yılın son çeyreğinde ise hibrid Yaris modelini yola çıkaracak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim