• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Bozok Üniversitesi bakın ne üretti !

Bozok Üniversitesi bakın ne üretti !
Bozok Üniversitesi elektrikli otomobil ürettiBozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “BOZOK E” ismini verdikleri elektrik enerjisiyle çalışan otomobil üretti.

Saatte 60 kilometre hız yapabilen Otomobil, tam şarj edildiğinde ortalama 100 kilometre yol alabiliyor. Bozok Üniversitesi Öğrenciler tarafından üretilen “BOZOK E” isimli elektrikli araç, TÜBİTAK tarafından İzmit’in Körfez ilçesinde 16-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Türkiye Üniversiteler arası Güneş Enerjili Araç ve Elektrikli Otomobil' yarışlarına katılacak.

Bozok Üniversitesi Yozgat Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin, TÜBİTAK bünyesinde ‘elektro-mobil' kategorisinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yarışlar için çalışma başlattıklarını belirterek, “Proje başladıktan sonra neden bunu biz günlük hayatta kullanılan bir otomobile benzetmeyelim diye düşündük ve projeyi de bu noktada geliştirdik. Projenin başlayıp bitmesi 3 ay sürdü. Aracımızın özelliği uzun mesafelerde az yakıt tüketmesi. TÜBİTAK desteği ile tamamen üniversitemiz bünyesinde yapıldı.

Aracımızda iki motor mevcut olup şanzıman ve diferansiyel bulunmuyor. Bunları elektronik aksamını kendi imkanlarımızla yaptık. Gelecek sene ki yarışlarda kendi motorumuzu kendimiz imal edeceğiz” Elektrikli araçlarla ilgili son yıllarda Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerden payımızı almak ve Yozgat’ta kurulacak ciddi bir sanayi için de ilk adımı atmış olmak istediklerini ifade eden Şahin, “ Motor üretiminden sonra içten yanmalı motor kullanan araçların elektrikli araca dönüşümü şeklinde bir proje geliştirmeyi de düşünüyoruz. Ortaya koyduğumuz 4 tekerlekli aracımızda telemetre sistemi de mevcut olup akünün hız ve akım değerlerini izleyebiliyoruz. Bunların hepsi üniversitemiz bünyesinde yapılıyor olmasından mutluyuz” dedi.


Yrd. Doç. Dr. Şahin, Öğrenciler tarafından üretilen “BOZOK E” isimli elektrikli aracın, TÜBİTAK tarafından İzmit’in Körfez ilçesinde 16-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Türkiye Üniversiteler arası Güneş Enerjili Araç ve Elektrikli Otomobil' yarışlarına katılacağını sözlerine ekledi.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim