• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

BP okyanusu siyaha boyadı 18,7 milyar dolar ceza ödeyecek

BP okyanusu siyaha boyadı 18,7 milyar dolar ceza ödeyecek
2010 yılında Meksika Körfezi’ndeki Deepwater Horizon petrol platformundaki patlama ve sızıntı ile bir felakete imza atan BP, olayla ilgili olarak 18,7 milyar dolar ceza aldı.


İngiliz petrol devi BP, 2010 yılının nisan ayında Meksika Körfezi’ndeki Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen patlama nedeniyle ABD hükümetine ve 5 eyalete 18.7 milyar dolar tazminat ödeyecek.

ABD Adalet Bakanlığı, cezanın ülke tarihinin tek bir olay için verilen en büyük miktarı olduğunu belirtti. 

Ödenecek tazminat ile balıkçılık, sulak alanlar, yabani hayvanlara verilen zararlar gibi hasarlar giderilerek körfez ekonomisine katkı sağlanacak.

BP’ye verilen ceza ile açıklama yapan ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, “Eğer mahkemeler de bu kararı onaylarsa, bu ceza, ABD tarihinde bir şirkete verilen en büyük ceza olacak. Bu ceza, Meksika Körfezi’ndeki ekonomik zararı da karşılamış olacak” dedi. 

"Şu ana kadar bir şirkete verilen en büyük ceza olacak"

BP Yönetim Kurulu Başkanı Carl-Henric Svanberg konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Beş yıl önce Körfez ekonomisini canlandırmak ve çevreyi eski haline getirmek için adım attık ve o günden bu yana sözümüzü yerimize getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Karar sonrası yazılı açıklamada bulunan BP CEO'su Bob Dudley, "Bu anlaşma ile BP, trajik kaza sonrası en büyük sorumluluğu yerine getirmiş olacak."dedi. Dudley, "cezanın herkes için açık ve kesin" olduğunu belirtti. Yapılan anlaşma  Florida, Alabama, Texas, Lousiana ve Mississippi eyaletlerin kapsıyor. 

20 Nisan 2010'da Deepwater Horizon’da meydana gelen patlamanın ardından geçen 87 gün içinde, denize 200 milyon varil petrol sızmıştı. Kaza nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim