• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BP'den 7,8 milyar dolarlık anlaşma

BP'den 7,8 milyar dolarlık anlaşma
İngiliz petrol şirketi British Petroleum, Meksika Körfezi'nde yaşanan felaket ile ilgili olarak özel davacılara yaklaşık 7.8 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

İngiliz petrol şirketi British Petroleum, Meksika Körfezi'nde yaşanan felaket ile ilgili olarak özel davacılara yaklaşık 7.8  milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Meksika Körfezi'nde 2010 yılında meydana gelen, ABD tarihinin en büyük çevre felaketinde süren tazminat anlaşmazlığı kısmen çözüme bağlandı. BP, felaketten etkilenen çok sayıda balıkçı ve çeşitli şirketlere ödenecek tazminat konusunda davacılarla uzlaşma yoluna gitti. BP tarafından yapılan açıklamada, özel davacılara 7.8  milyar dolar tazminat ödenmesinin kabul edildiği belirtildi. Ancak aynı açıklamada ABD Adalet Bakanlığı ve çeşitli ABD eyaletleri tarafından BP'ye açılan davalarda bir sonuç kaydedilmediği de ifade edildi.

BP'ye karşı açılan davanın bir hafta önce New Orleans kentinde başlaması bekleniyordu ancak taraflar arasında uzlaşma görüşmeleri yapılabilmesi için duruşma tarihi 5 Mart'a ertelenmişti. Taraflardan "mevcut pozisyonlarını gözden geçirmeleri" istenmiş ve görüşmeler sonucunda uzlaşma sağlanmıştı.

Partner şirketlerle davalık oldu

Varılan uzlaşmanın mahkemeye sunulması ve mahkeme tarafından onaylanması gerekiyor. Dolayısıyla davanın görüşülmeye başlayacağı duruşmanın tekrar erteleneceği tahmin ediliyor. Mahkemenin BP ve partnerlerinin çevre felaketinde taşıdığı sorumluluğun boyutlarını açıklığa kavuşturması ve buna göre bir ceza tespit etmesi bekleniyor. BP ile 3 partner şirketi de kendi aralarında davalık olmuş durumda.

Meksika Körfezi'nde "Deepwater Horizon" adlı petrol platformunda meydana gelen patlamada 11 çalışan hayatını yitirmişti. Patlamanın denizin bin 500 metre derinindeki boruda yol açtığı çatlak sebebiyle, Meksika Körfezi'ne yaklaşık üç ay boyunca milyonlarca litre petrol sızmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim