• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

BP'nin Rafinaj ve Pazarlama CEO'su Erginbilgiç oldu

BP'nin Rafinaj ve Pazarlama CEO'su Erginbilgiç oldu
BP’nin Rafinaj ve Pazarlama CEO'luğu görevini 7 yıldır sürdüren Iain Conn, görevini Ekim ayı itibariyle Tufan Erginbilgiç’e devredeck.

Erginbilgiç yeni görevinde BP'nin tüm dünyadaki akaryakıt, madeni yağlar, petrokimya ve havacılık faaliyetlerini yönetecek.

BP’nin Rafinaj ve Pazarlama CEO'luğu görevini 7 yıldır sürdüren Iain Conn, görevini Ekim ayı itibariyle Tufan Erginbilgiç’e devrediyor. Tufan Erginbilgiç daha önce BP’nin Global Akaryakıt Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

1997 yılından bu yana BP’nin rafinaj ve pazarlama iş kolunda hem Türkiye hem de Londra’da üst düzey yönetici olarak çeşitli görevlerde bulunan Erginbilgiç, BP’deki Avrupa Akaryakıt Satış & Lojistik Operasyonları Başkan Yardımcısı görevini Eylül 2006’ya kadar sürdürmüş, aynı yıl BP’nin Madeni Yağlardan Sorumlu Dünya Başkanlığı görevini üstlenmişti. 2009 yılında Doğu Yarımküreden sorumlu Rafinaj ve Pazarlama Baskan Yardımcılığı (COO-Chief Operating Officer) görevine getirilen Tufan Erginbilgiç, BP’nin ABD dışındaki tüm ülkelerdeki akaryakıt ve madeni yağ operasyonlarından sorumlu olmuştu.

Son olarak Şubat 2014’te ise Global Akaryakıt Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilen Erginbilgiç bu görevinde tüm dünyadaki Akaryakıt Değer Zincirleri, tüm Rafineriler, Global Yakıtlar ve Ticari Optimizasyon iş kollarının yönetimini üstlenmişti.

Erginbilgiç yeni görevinde ise BP'nin tüm dünyadaki arama ve üretim segmenti dışında kalan; akaryakıt, madeni yağlar, petrokimya, havacılık alanlarındaki tüm faaliyetlerini yönetecek.

Tufan Erginbilgiç, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, sırasıyla 1986’da Boğaziçi Üniversitesi’ndeki MBA programını ve 1989’da da Ohio State Üniversitesi’ndeki Ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. Erginbilgiç, BP’ye katılmadan önce ise 1990 – 1997 yılları arasında  Mobil Oil’de yönetici olarak görev almıştı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim