• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Brent petrol, en düşük seviyede

Brent petrol, en düşük seviyede
Brent petrolün varil fiyatı, Irak'ta yükselen siyasi tansiyonun ülkenin petrol üretimine zarar vermeyeceği beklentileriyle, 104.3'ün altına inerek yılın en düşük seviyesi 103,57 doları gördü

Brent petrolün varil fiyatı, analistlerin kritik destek olarak nitelendirdikleri 104,3'ün altına inmesinin ardından artan satış baskısıyla yılın en düşük seviyesi 103,57 dolara geriledi. 

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, art arda 3'üncü işlem gününde de düşüşüne devam ediyor. Dün 104,73 dolardan başladığı günü 104,52 dolardan tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün analistlerin kritik destek olarak nitelendirdikleri 104,3 doların altına inmesinin ardından, artan satış baskısıyla son bir yılın en düşük seviyesi olan 103,57 doları gördü. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise 103,80 dolardan işlem görüyor. 

Analistler, satış baskısının artabileceğini belirtiyor

Analistler, Irak'ta yükselen siyasi tansiyonun ülkenin petrol üretimine zarar vermeyeceği beklentilerinin petrol fiyatlarında düşüşü desteklediğini kaydediyor. Brent türü ham petrolün varil fiyatının, 104,3 kritik destek seviyesinin altında kapanış gerçekleştirmesi durumunda, satış baskısının artabileceğini belirten analistler, bu durumda 102,9 doların destek olarak izleneceğini dile getiriyor. 

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatında, ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) yarın açıklayacağı petrol stokları öncesinde düşüşler yaşanıyor. WTI'nın varil fiyatı, dün en yüksek 98,58 dolara çıkmasının ardından gelen kar satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri verdi ve günü 97,88 dolardan tamamladı. Bugün ise satış ağırlıklı bir seyrin hakim olduğu WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 97,40 dolardan alıcı buluyor.  

Analistler, WTI'nın varil fiyatı için 97,3 ve 96,6 seviyelerinin kısa ve orta vadeli teknik görünüm açısından kritik destek seviyeleri olduğunu belirtiyor. ABD'de zayıf veri akışı nedeniyle jeopolitik gelişmelerin fiyatlar üzerinde daha etkili olabileceğini kaydeden analistler, yarın açıklanacak petrol stok verilerinin yön üzerinde belirleyici olabileceğini belirtiyor. 

Bu arada Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) küresel petrol talebi artış tahminini günlük 1 milyon varil düşürdü. IEA ayrıca, Suudi Arabistan ve Libya'nın petrol üretimindeki artışın, Irak, İran ve Nijerya'daki üretim kayıplarını dengelediğini bildirdi. 

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim