• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Brent petrol yaklaşık 2 ayın zirvesine çıktı

Brent petrol yaklaşık 2 ayın zirvesine çıktı
Brent petrolün varil fiyatı, 37 doları aşarak 5 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı, 37 doları aşarak 5 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıktı.

Yılbaşından bu yana arz eksenli gelişmelerle fiyatların yön bulduğu petrol piyasasında, talep tarafında ise son dönemde özellikle ABD'de beklentilerden iyi gelen verilerin fiyatları desteklemesi dikkati çekiyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, cuma günü ABD'de açıklanan büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından ivmelenen yükselişini dün de sürdürerek, günü yüzde 4,3 artışla 36,65 dolardan tamamlamıştı.

Bugün ise yükselişini 5'inci güne taşıyarak 37 doları aşan ve 5 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklanan imalat sanayi verilerinin beklentileri karşılamamasının ardından kazançlarının bir kısmını geri verdi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 36,70 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de bugün açıklanacak petrol stokları ile imalat sanayi endekslerinin takip edileceğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatı için 38 dolar seviyesinin önemli direnç konumunda bulunduğunu, bu seviyenin üzerinde kalıcı olunması durumunda yükselişin ivme kazanabileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise dün günü yüzde 3,1'lik artışla 33,90 dolardan tamamlaması sonrasında bugün de yükselişini sürdürerek, şu dakikalarda 34,14 dolardan işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim